(Svelviksposten)

Politiet meldte onsdag klokken 10.28 om løse hester i et boligområde på Ebbestad i Svelvik.

Operasjonsleder Svein Erik Gevelt fortalte at hestene sist ble sett i området Rådyrlia og Revefaret, og har forsvunnet fra en gård langs Ebbestad gårdsvei.

Noen telefoner senere til bønder i området, ble det klart at det nok ikke var en av gårdene langs Ebbestad gårdsvei hestene hadde oppholdssted, men snarere hos Henriette Årnes i Bråtanveien på Ebbestad.

– Hva skjedde?

– Det lurer jeg også på, sier Årnes og ler.

– Jordinga i strømmen blir dårlig når det er så mye snø som nå. Boksen tikket som bare det, men det var tydeligvis ikke strøm, så hestene har løpt gjennom gjerdet, forteller hun.

Det er Årnes sine to hester som har tatt seg en luftetur i nabolaget. Den ene er et føll av den spanske rasen pura raza espanola, og den andre en dartmoore ponni. Selv om de var to, har hun likevel sine mistanker om hvem som står bak skøyerstrekene.

– Det er nok føllet som har funnet på dette. Vi fikk ham i november, og siden det kom snø så tidlig har han ikke fått noen karameller på gjerdet før.

Årnes ble gjort oppmerksom på de to rømlingene, og klokken 11.30 var hestene trygt hjemme igjen.

– Det er jeg som har ansvaret for dem, men det er jo dyr, så slikt som dette kan skje. For et par år siden var det ei ku på Shell.

LES OGSÅ: Ny storkommune gir utfordringer for Svelvik Produkter