(Bergensavisen)

(Nettavisen): Nettgiganten Amazon misbrukes i disse dager av svindlere som sender ut e-post til folk verden rundt, i håp om at de treffer noen som faktisk har bestilt varer fra nettbutikken i førjulstiden, skriver The Independent.

E-posten som tilsynelatende er sendt ut av Amazon opplyser om at det har skjedd en feil med bestillingen deres, og kundene bes om å bekrefte bankkortdetaljene sine. 

For kunder som faktisk har bestilt varer fra nettstedet kan e-posten faktisk virke ekte.

Ber om betalingsinformasjon

Ved å følge en link bes mottakeren om å legge inn betalingsinformasjonen på nytt, slik at varene de har bestilt kan sendes ut. 

Slik forsøker svindlerne å få tilgang til bankkortinformasjon som kan brukes til å tappe penger fra kontoene til kundene.

Amazon advarer nå mot e-posten som er i omløp. De har lagt ut en oversikt over hvordan kunder kan avsløre om e-poster de får fra Amazon.com er reelle eller svindelforsøk. Her kan du lese advarselen!

– Mange som bruker Amazon nå

Nettbutikken sier til Independent at de aldri vil be kunder om detaljer som kontonummer, pinkode eller passord via e-post.

– Det er så mange som bruker Amazon akkurat nå, og ved å sende ut en stor mengde e-poster satser svindlerne på at de når frem til noen som har handlet hos oss, sier Mary Bach i Amazon til avisen.

I forrige uke skrev Nettavisen at det nå sirkulerer en rekke e-poster der svindlere utgir seg for å være Posten.

E-posten kommer i en ulike variasjoner – alt fra hentelapper til meldinger om at pakken ikke kunne bli levert. Klikker du på lenkene i e-posten, vil harddisken din låses. Deretter blir du bedt om løsepenger for å låse opp PC-en din.