Faren har nettopp fortalt Ibrahim at han må gifte seg med kusinen Latifa for å sørge for at familiens rikdom ikke går tapt.
Men sønnen vil ikke gifte seg med kusinen. Han er forelsket i en annen jente. Men det er uviktig for faren.
-Det er jeg som bestemmer over deg. Og du skal gifte deg med henne! brøler faren.
Scenen er fra gårsdagens teaterstykke om tvangsekteskap på Viktoria kulturhus i Drammen. På scenen var det kun barn.
-Vi vil lære barna at det er galt at foreldre tvinger barna sine til å gifte seg, forteller Assadjin Akbana. Han er leder i den afrikanske foreningen Zumunchi.

GÅ PÅ ROMMET DITT. Underveis i teaterstykket møter publikum Ibrahim og Latifas mødre. De er begge skeptiske til å tvinge barna til å gifte seg, men det er mennene deres som bestemmer.
Og Latifa er like fortvilet som sin fetter Ibrahim. Hun forteller faren at hun ikke vil gifte seg med Ibrahim, men da eksploderer faren.
-Jeg er faren din. Jeg bestemmer. Gå på rommet ditt! beordrer Latifas far.
Og sånn ender barneteateret om tvangsekteskap.
Ali Duynaz, leder av Drammen Innvandrerråd og Sadi Emeci, leder av Viktoria kulturhus, var begge tilskuere. De synes det er strålende at Zumunchi tar tak i tvangsekteskapsproblematikken.
-Det er veldig bra at barna tas med i forestillingen. Det er der man må begynne. Det nytter ikke bare å fortelle hvor dumt det er med tvangsekteskap til dem over 50, mener Emeci. Han håper andre innvandrerforeningen i Drammen følger opp og jobber videre med dette temaet.

EN MAN ELSKER. Lederen av Buskerud Innvandrerråd, Bijan Gharakhani, gikk opp på scenen etter forestillingen for å rose initiativtakerne og skuespillerne.
-Vi lever i et moderne samfunn. Vi kan ikke tvinge barna våre til å leve etter vår gamle kultur, sa Gharakhani.
-Når vi bor i Norge er det norske lover og regler som gjelder. Gratulerer med flott arrangement, roste førstekonsulent med ansvar for frivillige organisasjoner i Buskerud fylkeskommune, Svein M. Løvdal .
Zakiyu Akpana Assa (14) spilte faren til Ibrahim i skuespillet om tvangsekteskap. Han er rask til å svare på spørsmålet om hva som bør telle når man skal finne seg en mann eller kone.
-Det må være en som man passer sammen med. Og en som man elsker.
-Foreldrene skal ikke blande seg inn engang, sier Abdul Latif Winningah (13), som spilte faren til Latifa.