Gå til sidens hovedinnhold

Sørlandsbanen rammes av streik

Artikkelen er over 5 år gammel

Oslo (NTB): Seks nye lokførere tas ut i streik fra onsdag neste uke. Denne gangen er det Sørlandsbanen som får merke konflikten.

(Laagendalsposten)

– NSB viser ikke vilje til å forplikte seg til en nasjonal standard på lokførernes utdanning. Derfor trapper vi opp streiken. Vi ønsker ikke å øke presset i østlandsområdet, og tar ut seks NSB-lokførere i Kristiansand, sier forbundsleder Rolf Ringdal i Norsk Lokomotivmannsforbund.

Streiken brøt ut etter at partene ikke kom til enighet i meklingen 28. september, og til sammen er 124 lokførere nå tatt ut.

Den siste tiden har vært preget av fulle busser og lange bilkøer på innfarten fra Follo og Østfold – ettersom alle lokaltog på Østfoldbanen er innstilt. Til vanlig har disse togene rundt 20.000 passasjerer daglig.

Striden mellom arbeidsgiverorganisasjonen Spekter og LO Stat – der Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) hører til – står om hvilke krav som skal stilles til lokførernes opplæring. Lokførerne vil ha et krav om en nasjonal standard for lokførerutdanningen inn i tariffavtalen, mens NSB vil vente på krav fra myndighetene. (©NTB)

- En kraftig opptrapping som fører til at nye reisende blir rammet av togstans, kan være det som får Anniken Hauglie (H) til å kalle inn partene, sier økonomiprofessor Steinar Holden til NRK.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken