DRAMMEN: Det betyr at alle tog stanses mellom Drammen og Skien i denne perioden.

– NSB setter opp alternativ transport, og oppfordrer alle til å sette seg godt inn i reisealternativene, og forberede seg på ekstra reisetid, heter det i en pressemelding.

Det blir dermed buss for tog mellom Drammen og Skien.

– Vi ber alle reisende og trafikanter om å være oppmerksom på ekstra trafikk rundt de største stasjonene, når ekstra busser skal inn og ut fra stasjonsområdet i morgen- og ettermiddagsrushet, sier kommunikasjonssjef NSB Persontog, Gina Scholz.

LES OGSÅ: Lokfører kjørte på rødt lys

Utnytter stenging

Det er fra før stans i togtrafikken mellom Skien og Sandefjord, mens den nye jernbanen kobles til jernbanenettet.

– Når det først er stengt, er det fornuftig å benytte tidsrommet fram til åpning til vedlikehold og forbedringer på eksisterende infrastruktur. Når vi nå stenger mellom Skien og Drammen, skal vi gjennomføre årlige kontroller av signal- og kontaktledningsanlegg, bytte 400 meter med skinner mellom Drammen og Kobbervik, sette opp nye KL-master mellom Nykirke og Skoppum, samt bytte komponenter og justere kontaktledningen mellom Holm og Nykirke, forteller Trine Bratlie Evensen, kommunikasjonsrådgiver i Bane NOR.

For en del blir det også nye rutetider å forholde seg til fra og med 24. september.

– Reiser du fra Skien og Porsgrunn må du sjekke reiseplanleggeren, for her blir det endrede avgangstider når toget kjører raskere enn det det gjør i dag, sier Scholz.

Tog fra Eidsvoll til Drammen

Slik anbefaler Bane NOR reisende å planlegge mellom søndag 16. september, til og med 23. september:
* Tog R11 kjøres fra Eidsvoll til Drammen
* Buss for tog Drammen-Skien-Drammen
* Ekstra avganger på morgenen (Fra Skien 05.19 og 05.52) og på ettermiddagen (fra Oslo S 15.33 og 16.33) er innstilt, og erstattes med buss. Bussene kjører direkte mellom Tønsberg og Oslo.
* Bratsbergbanen innstilt Porsgrunn-Skien-Porsgrunn
* Busser for Bratsbergbanen retning Skien får ny og tidligere avgang fra Porsgrunn, for å nå toget i Skien.

LES OGSÅ: Lange køer til buss for tog