DRAMMEN: Øren skoles trafikkgruppe i FAU er tildelt 500.000 kroner. Pengene ønsker de å bruke til å trygge forholdene for barna som skal til og fra Øren skole.

– Vi søkte samferdselsdepartementet om midlene 30. april, og gleder oss over å ha blitt tildelt midler. Vi har blant annet planer om å få til en hjertesone rundt Øren skole, slik at det blir bilfritt rundt skolen, forteller Trond R. Mellvang.

Han er leder for trafikkgruppen i FAU ved Øren skole hvor det jobbes iherdig med trafikksikkerhetstiltak.

LES OGSÅ: Populær enebolig solgt 1,2 mill. over prisantydning

Dropsoner for barna

– Nå gleder vi oss over pengene, og det er en betydelig sum vi har fått. Vi har mange planer og ideer, og vil jobbe med tiltak i henhold til søknaden. Vi ser blant annet for oss at vi kan få til en hjertesone hvor barn blir sluppet av i dropsoner litt utenfor, og derfra går sammen i grupper inn til skolen, forteller Mellvang.

Tanken er blant annet at man kan ta i bruk moderne teknologi for å samordne gågruppene.

Det skal jobbes med planene gjennom sommeren, og lederen i trafikkgruppen satser på et skikkelig kick-off ved skolestart til høsten.

LES OGSÅ: Snart er denne hallen klar til bruk

– Belastet område

– Småveiene rundt Øren skole er tidvis et belastet område med mye trafikk. Er det omlegging i trafikken, trekker bilistene raskt innover mot småveiene rundt skolen, sier Mellvang.

Samferdselsdepartementet deler i år ut totalt åtte millioner kroner til lokale tiltak, opplyser samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

LES OGSÅ: Konkurs for andre gang på ett år - forsøker på nytt