DRAMMEN: I en pressemelding fra Statens vegvesen går det fram at arbeidet starter om rundt to uker, i uke sju. Utvidelsen skal etter planen ta drøyt et og et halvt år.

I meldingen fra veivesenet heter det at «under det meste av anleggsperioden vil trafikkavviklingen i sentrale deler av Strømsø sentrum bli negativt påvirket av dette. Det vil trolig merkes best i rushtiden morgen og ettermiddag».

LES OGSÅ: Her kommer det noen helt spesielle planter

«Glanekø»

Prosjektleder Tom Hedalen utdyper overfor Drammens Tidende:

– Det vi er mest redd for er såkalt «glanekø». Man merker ofte det forbi anleggsområder, at folk ikke har fokus på veien foran seg. De kjører saktere og ser på det som skjer på siden av veien, sier Hedalen.

Thomas Holst er byggeleder, og sier til DT at de har som mål at folk som ferdes i Bjørnstjerne Bjørnsons gate ikke skal merke noe særlig til at antall felt dobles fra to til fire.

– Publikum vil se at vi bygger to nye felt på sørsiden, altså mot Drammenshallen, men målet vårt er at det ikke skal gå utover kapasiteten, sier Holst.

Byggelederen og prosjektlederen er uansett samstemte i én ting: Den mest kritiske fasen kommer når det skal jobbes med teknisk anlegg i krysset Knoffs gate/Bjørnstjerne Bjørnsons gate.

– Det blir en utfordring, for her passerer også bussen. Både sikkerhetsmessig og når det gjelder trafikkavvikling er dette den mest utfordrende delen av jobben, sier Hedalen.

LES OGSÅ: Isachsen innstilt til å bygge firefeltsvei

Rigg på tivoli-tomta

I tillegg peker de to på den permanente stengingen av Tamburgata inn til Strømsø. Når det skjer, blir Blichs gate hovedatkomsten til Strømsø sentrum.

– Dette kan redusere kapasiteten noe, sier Hedalen.

I første omgang er det området ved Dags marked, i nærheten av Telthusgata, det skal jobbes på. Arbeiderne vil så flytte seg gradvis vestover mot Knoffs gate.

Isachsen Anlegg AS er entreprenør, mens Statens vegvesen er byggherre. Det vil bli etablert kontorrigg på tivoli-tomta vest for friidrettsbanen i løpet av februar.

Ifølge pressemeldingen skal det også være et informasjonsmøte senere denne vinteren.

LES OGSÅ: Disse vil bygge ny firefeltsvei i Drammen