Her går det i 20 kilometer i timen – følg ferietrafikken her

Foto:

DEL

BUSKERUD: Oppdatert 20.05: Vegvesenet melder like etter klokka åtte i kveld at trafikken på E18 mellom Drammen og Kragerø går som normalt uten forsinkelser.

Siste arbeidsdag før fellesferien 2019 er snart historie, og i 14:30-tiden har mange allerede begitt seg ut på veiene.

Veitrafikksentralen melder om store forsinkelser på en rekke strekninger mellom Asker og Drammen.

Spesielt mellom Oslo og Sandvika er det forsinkelser mot Drammen. Motsatt retning flyter trafikken fint, ifølge trafikkoperatør Ole Christian Lerstand i Statens vegvesen.

– Nå er det forsinkelse på rundt 15 minutter fra Tranbykrysset og til du passerer Kleivenetunnelen. Deretter går det greit helt til du kommer til Porsgrunn, forteller Lerstand.

Der er det nemlig 37 minutters forsinkelse der man tar av mot Bamble.

– Vil være kø noen timer til

Også på E134 fra Drammen og gjennom Oslofjordtunnelen flyter det fint. Det er derfor ikke helt «krise» om du skal sette deg i bilen og kjøre på ferie – eller hjem – nå. Men du må gjerne vente noen timer, skal vi tro trafikkoperatør Lerstand.

– Om man venter ser det sikkert litt bedre ut på veien om noen timer. Det vil nok være kø noen timer til. Det er mange som starter ferien i dag, og mange beveger seg da mot hytteområder og campingplasser, sier Lerstand.

Han kan også by på noen velmente tips til alle som skal ut og ferdes i trafikken i dag:

– Følg køen. Man kommer ikke raskere fram ved å ta «snarveier» som å kjøre forbi. Og så må man følge køen så godt som mulig. Det er en varm og god dag i dag, så det er kanskje greit å ta et lite stopp og få i seg væske og få hvilt seg.

Han forteller også at det er viktig å holde god avstand til bilen foran, så man rekker å stoppe om man skulle trenge det.

– Det er mange tohjulinger ute nå, så man må følge med i speilet. Og så må man sørge for at alle sitter trygt og godt i bilen og ha fokus på bilkjøringen, avslutter han.

Saken oppdateres.

Artikkeltags