DRAMMEN: Kontrakten ble signert torsdag ettermiddag. Isachsen, med hovedkontor i Solbergelva, leverte det billigste tilbudet av seks entreprenører i anbudskonkurransen.

Eiker-firmaet ble innstilt til jobben like før jul, men fikk altså ikke oppdraget offisielt før nå, ettersom klagefristen gikk ut først denne uken.

– Dette blir spennende. Vi har gjort en del jobber i Drammen, så dette er jo ikke et ukjent området for oss, sier Ole Konrad Haug i Isachsen.

LES OGSÅ: Her kommer det noen helt spesielle planter

50 i sving

Haug skal være prosjektleder, og melder at arbeidet starter allerede tidlig i februar. Kontrakten har en verdi på 89,9 millioner kroner. Haug lover at bilistene ikke kommer til å merke så mye til utvidelsen fra to til fire felt, i alle fall ikke med det første.

Går alt etter planen, åpner firefeltsveien høsten 2018. 24.000 bilister bruker Bjørnstjerne Bjørnsons gate hver dag.

– Vi selvsagt glade for at det er en lokal bedrift som når opp. Økonomisk er dette også av stor betydning, kontrakten er i det øverste sjiktet av jobber vi får, sier Haug.

Prosjektlederen forteller at det på det meste vil være rundt 50 personer i sving for utvide de rundt 700 meterne med vei fra Tamburgata ved Strømsø torg og østover til Telthusgata.

LES OGSÅ: Isachsen innstilt til å bygge firefeltsvei

Skolevei

Også fylkesordføreren i Buskerud fylkeskommune, Roger Ryberg (Ap), er glad.

– Vi er veldig fornøyd med at kostnadsberegningene holder og at prosjektet kan bygges innenfor fylkeskommunens bevilgninger, sier fylkesordføreren i en pressemelding.

I pressemeldingen fra fylkeskommunene påpekes det at Bjørnstjerne Bjørnsons gate er en del av skoleveien for både ungdomsskole og videregående skole.

– Utvidelsen vil gjøre at sentrumsringen i Drammen nå kan fungere som forutsatt. Det er positivt at det nå er klart for bygging, og at vi kan få en fin ferdig gate i 2018, sier Ryberg.

Disse leverte tilbud:

  • Isachsen Anlegg AS – 89,8 millioner
  • Arne Olav Lund AS og Sten og Lund AS. 90,9 millioner
  • Park og Anlegg AS – 105,1 millioner
  • HAB Construction AS – 111,5 millioner
  • HAG Anlegg AS – 119,6 millioner
  • Oscar og Tormod Wike AS – 122,4 millioner

LES OGSÅ: Disse vil bygge ny firefeltsvei i Drammen