Ingen drømmesommer for pendlerne

STENGES: Det blir utfordrende for pendlerne når togtunnelen mellom Drammen og Asker stenges i seks uker i sommer. Alle reisende må ta buss for tog på strekningen.

STENGES: Det blir utfordrende for pendlerne når togtunnelen mellom Drammen og Asker stenges i seks uker i sommer. Alle reisende må ta buss for tog på strekningen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lieråstunnelen blir stengt i seks uker i sommer. Det betyr ekstra reisetid for distriktets pendlere.

DEL

DRAMMEN: Bane NOR går allerede nå ut og varsler når årets vedlikeholdsarbeider på Drammensbanen starter. Allerede 23. juni begynner prøvelsene for pendlerne, da blir det buss for tog mellom Drammen og Asker.

Tunnelen holdes stengt i uke 26-31, det vil si mellom 23. juni og 5. august.

Helgen 28–29. juli er det stengt Oslo og Drammen, og da er det buss for tog på hele strekningen.

Arbeidene berører alle lokaltog og regiontog som kjører på strekningen. Flytoget er også berørt av arbeidene i Lieråsen tunnel.

Mer konkrete detaljer om alternativ reise kommer på nsb.no og i NSBs reiseapp fortløpende fram mot sommeren.

Bane NOR skriver i en pressemelding at det er viktig at de reisende beregner ekstra reisetid da alternative reisemåter normalt tar lengre tid.

Den største utfordringen er rushtiden inn og ut av Oslo, Asker og Drammen stasjon, og det er viktig at en setter seg inn i hvilke alternativer som er tilgjengelig med tanke på å planlegge godt for sin reise. Vi anbefaler reisende å ikke sette seg i bilen, skriver Bane NOR.

Ifølge Bane NOR er det den første uken som blir mest utfordrende, særlig arbeidsdagene fra mandag 25. til fredag 29. juni. Da er det fortsatt mange reisende og med alternativ transport blir det økt busstrafikk til og fra Oslo S, Asker og Drammen stasjon.

Rundt disse stasjonene er det allerede et utfordrende trafikkbilde.

Også uke 31 er en uke med økende trafikk etter sommerferien, det er Norway Cup, tunnelarbeider i Ekeberg- og Svartdalstunnelen, samt at NSB har behov for å sette inn et stort antall busser.

Mer informasjon om sommerens arbeider og trafikkutfordringer finner du her.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken