Gå til sidens hovedinnhold

Bussene går som normalt mandag

Artikkelen er over 3 år gammel

Brakar varslet at bussene kunne bli stående stille mandag morgen dersom meklingen ikke førte fram. Slik ble det heldigvis ikke.

Totalt kunne 35.000 passasjerer ha blitt rammet dersom streiken ble et faktum. Søndag ettermiddag ble imidlertid partene NHO og LO/YS enige. Dermed blir det ikke streik blant sjåførene i Røyken og Hurum.

Forhandlingene mellom Spekter og LO/YS er ennå ikke avsluttet, og Nettbuss tilhører Spekter. Frist for disse forhandlingene er satt til tirsdag kveld, og derfor er det fortsatt fare for streik blant bussjåførene i Drammen, Lier og Nedre Eiker.

På sine egne nettsiden skriver Brakar at de er glade for å kunne melde at det ikke blir streik blant noen av sjåførene som kjører for dem.

Leder i Transportarbeiderforbundet, Lars Morten Johnsen, vil anbefale sine medlemmer å si ja i til årets lønnsoppgjør i uravstemningen.

– Dette resultatet i lønnsoppgjøret hadde vi ikke klart alene, sier Johnsen til FriFagbevegelse.

Det er det man fikk til på AFP-ordningen han er mest fornøyd med.

– Dette sikrer folk en verdig avgang fra et langt arbeidsliv. Vi har fått et sliter-tillegg, og vi har tettet hull i AFP-ordningen. Vi er også enige om at det skal utarbeides en AFP-modell som skal tette enda flere hull, påpeker han.

Fakta om lønnsoppgjøret

15 timer på overtid ble NHO og LO/YS enige i årets tariffoppgjør.

* Det generelle lønnstillegget blir på 1 krone timen fra 1. april 2018, det vil si 1.950 kroner i året.

* I tillegg ble det gitt et lavlønnstillegg på 2,50 kroner i timen, 4.875 kroner i året.

* De lavtlønte får da totalt 6.825 kroner i året til alle på overenskomster som ligger under 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, (gjennomsnittlig industriarbeiderlønn er kr 464 139 i året).

* Rammen for årets oppgjør anslås til 2,8 prosent årslønnsvekst.

* LOs medlemmer skal ta stilling til det framforhandlede resultatet i årets tariffoppgjør i en uravstemning som avholdes 26. april.

* Partene er enige om mål og rammer for en ny, framtidig avtalefestet pensjon (AFP).

* Den nye ordningen vil fortsatt være en kvalifiseringsordning, men AFP-pensjonen den enkelte får, vil henge tettere sammen med hvor mange år de har jobbet i en AFP-bedrift. På den måten vil flere, også yngre arbeidstakere, nyte godt av ordningen, og langt færre vil falle ut.

* Detaljene rundt den nye AFP-ordningen skal utredes sammen med myndighetene og tas inn i et senere tariffoppgjør.

* LO-medlemmene skal få ta stilling til den nye AFP-ordningen i uravstemning.

 

Kommentarer til denne saken