- Jeg ønsker ikke å skade Drammen innvandrerråd, og har derfor bedt om å avvikle mitt verv som nestleder, sier Senol Karagøz til dt.no.

Det har stormet rundt Senol Karagøz etter at han i tirsdagens Drammens Tidende tok et kraftig oppgjør med likestilling og rettigheter i det norske samfunnet, og uttalte at det er farlig at innvandrerkvinner blir smittet av den norske kulturen.

Avskjed på tekstmelding

I dag sendte Karagøz en tekstmelding til leder Ali Duymaz i Drammen innvandrerråd, hvor han beklager at saken har ødelagt for innvandrerrådet.

- Jeg beklager at Drammen innvandrerråd er blitt dratt inn i dette, mot min vilje. Med respekt for Drammen innvandrerråd ber jeg om avvikling av vervet som nestleder, da jeg ikke vil at Drammen innvandrerråd skal få negativ omdømme, skriver Karagøz.

Til dt.no understreker Karagøz at han ikke trekker seg fra innvandrerrådet for godt.

- Jeg trekker meg inntil saken er ute av verden, for å skape ro rundt innvandrerrådet, sier han.

- Bra gjort

Leder Ali Duymaz i Drammen innvandrerråd er fornøyd med beskjeden han fikk fra Karagøz.

- Jeg syns det var bra gjort av Senol at han avvikler vervet. Drammen innvandrerråd tar denne beskjeden godt imot. Dette viser at han ikke vil at vi skal ta noen skade av denne saken, og det er bra, sier Duymaz.

Duymaz understreker at Drammen innvandrerråd tar fullstendig avstand fra alle uttalelser i saken i Drammens Tidende tirsdag.

- Senol Karagøz kan ikke lenger uttalte seg på vegne av Drammen innvandrerråd. Han mener også at han ikke gjorde det til Drammens Tidende på tirsdag, sier Duymaz.


- Nå må vi få oppklart denne saken og få ro. Denne saken har ødelagt for alle, sier han.

Svarte leserne

Karagøz stilte i ettermiddag som nettgjest på dt.no. Les alle svarene her.