RØYKEN: Det var klokken 08.36 at politiet fikk melding om at en semitrailer hang over brua ved Hurumveien i krysset Follestadveien.

Trekkvogna sperret brua, mens hengeren lå inn mot autovernet og sto i fare for å skli ned i elva.

Føreren kom seg ut av traileren, og skal ikke ha kommet til skade i uhellet. Sjårføren er en mann i 60-årene, og han er hjemmehørende i Latvia.

– Semitraileren skal ha kommet fra Hurumveien og svingt inn i Follestadveien, sier Anne Meyer, operasjonsleder ved politiet i Sør Øst.

I følge politiet på stedet, er traileren lastet med 15 tonn stål, og det er for tidlig å si hvordan uhellet skjedde. Traileren er svenskregistrert.

Politiet og tungbilberger kom raskt til stedet, men det viste seg å bli en utfordrende jobb å berge semitraileren.

Fire av hengerens hjul hang i løse luften på utsiden av brua, og det måtte blant annet brukes luftputer for å heve tilhengeren før de fikk dratt den inn på brua. Men ved 12-tiden klarte bilbergerne å dra tilhengeren inn på fast grunn.

Sjåføren ønsker ikke å uttale seg til Drammens Tiednde om ulykken.

Det er ikke første gang trailere setter seg fast i denne veien. Årsaken er som oftest at utenlandske trailere kjører på GPS, og skal til Røyken Næringspark. Ved innkjøringen til Follestadveien, der traileren nå står fast, er det tydelig skiltet innkjøring forbudt. Det er også satt opp et stort skilt som forteller på både norsk og engelsk at det ikke er lov å kjøre veien for å komme til næringsparken.

Fikk bot

Sjåføren som er utenlandsk, fikk en bot av politiet etter hendelsen, forteller operations manager Thormod Bjørnland hos NTex som eier bilen, til Østlandets Blad.

– Jeg kan bekrefte at bilen er i vår trafikk, og en redningsbil er på plass. Sjåføren har fått en bot, som er betalt, bekrefter Bjørnland overfor ØB.

Han forteller videre at sjåføren hadde to GPS-er i bilen, og begge viste at han skulle kjøre denne veien.

– Hva gjør dere som transportfirma nå?

– Nå skriver vi en avviksrapport og tar en prat med sjåføren om hva som har skjedd. Alle våre biler i Norden har kontrollpunkt på GPS-ene, og der vil denne veien nå bli lagt inn som ikke kjørbar vei, slik at dette ikke skjer igjen, informerer Bjørnland.

Bjørnland er glad for at det gikk så bra som det gjorde.

– Det er små skader på bilen og et autovern som har fått litt medfart. Heldigvis er det ingen personskader, sier Bjørnland.