Buskerud fylkeskommune får to millioner kroner av EU

Drammen videregående skole.

Drammen videregående skole.

Nå skal kompetansen heves.

DEL

BUSKERUD: Økt kvalitet, nye impulser og utveksling av erfaringer er stikkordet når EU skjenker Buskerud fylkeskomme to millioner kroner fra verdens største utdanningsprogram, Erasmus+.

I praksis betyr det at både lærere og skoleledere skal ut på tur i Europa for å lære hvordan de kan bli bedre.

På sine nettsider skriver Buskerud fylkeskommue at dette er første gangen de har søkt om slike midler. Det ble toppplassering på listen over mottakere på første forsøk. Fylkeskommunen er nemlig den i landet som har fått mest i denne runden. Den litt mer eksakte dummen er 1,86 millioner kroner.

Ansatte kan dra på jobbskygging, kurs og konferanser i andre land med mål å styrke samarbeid på tvers av landegrenser, skriver fylkeskommunen.

– Vi er storfornøyde med denne muligheten! Åssiden videregående skole er en internasjonal skole allerede gjennom elevgrunnlaget vårt, sier rektor Ann-Mari Henriksen.

– Erasmus+ er verdens største utdanningsprogram, og for oss som skoleeier er det viktig at vi også retter blikket mot andre land for å utvikle oss. Det vi lærer av dem kommer våre ansatte og elever til gode, så dette er udelt positivt, sier utdanningsdirektør Jan-Helge Atterås.

Artikkeltags