- Det grusomste jeg har opplevd

Ifølge Lise Christoffersen vil representanter fra Drammen kommunes kriseteam være tilgjengelig på Folkets Hus i ettermiddag.

Ifølge Lise Christoffersen vil representanter fra Drammen kommunes kriseteam være tilgjengelig på Folkets Hus i ettermiddag. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

I natt var Lise Christoffersen sammen med familiene til de to ungdommene fra Drammen som er savnet etter massakren på Utøya.

DEL

DRAMMEN: Fredag kveld var stortingspolitikeren på besøk hos gode venner i Holmsbu. Der diskuterte de det grusomme bombeangrepet mot regjeringskvartalet i hovedstaden.
Så ringte Lise Christoffersens sønn og fortalte at ungdommer på AUFs sommerleir på Utøya ble beskutt.

Del på Facebook

– Jeg var på besøk hos folk som hadde barn på Utøya. Vi kastet oss i bilen med en gang, forteller hun. Etter tre timer i bilkø kom de fram til Sundvolden hotell klokken 23.00.

Sjokk og fortvilelse

På hotellet traff Lise Christofersen mange kjente fra Arbeiderparti-miljøet som fortvilet ventet på informasjon om sine kjære. Traumatisert ungdom kom inn på hotellet.

– Det var en blanding av sjokk, fortvilelse og kaos, sier Lise Christoffersen.

Tallet på bekreftede drepte steg utover natten.

Etter hvert ble det klart at 19 av i alt 21 deltakende AUF-ere fra Buskerud kom fra massakren i live. Men to ungdommer fra Drammen er fortsatt savnet.

– Da jeg reiste derfra i dag hadde man ikke hørt fra disse to. Det har vi fortsatt ikke, sier Lise Christoffersen rett før klokken 13.00 i dag.

Hun var sammen med pårørende fra de to Drammens-familiene i natt.

– Jeg prøvde å passe på dem og sørge for at de har et nettverk. Det er også et kriseteam fra Drammen på plass der, forteller hun. Utpå dagen i dag dro hun til Folkets Hus i Drammen.

Stortingspolitikeren er tydelig preget av gårsdagens massedrap på ungdomsleiren.

– Dette er det grusomste jeg har opplevd, sier Christoffersen gråtkvalt. Hun blir stille et øyeblikk.

– Jeg har vært på Utøya selv så mange ganger. Minnene derfra er så gode. Utøya skal jo være det tryggeste stedet å sende ungene sine.

Tilgjengelig

Tilfeldighetene gjorde at hennes egen sønn ikke deltok på sommerleiren. Sønnens ferieplaner ble plutselig endret, og Christoffersen foreslo at han burde dra til Utøya.

– Men så fikk han besøk av en kamerat, så han dro ikke. Det er jeg sjeleglad for.

Buskerud Arbeiderparti holder Folkets Hus i Drammen åpent hele helgen og også utover i neste uke.

– Jeg lærte noe etter Bandidos-bomben i 1997. Man må være tilgjengelig for folk. Lenge, sier den tidligere ordføreren i Drammen.

Ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen, sier kommunen er klar til å bistå pårørende og ungdommer som har opplevd den ufattelige tragedien.

– Dette er en tragisk hendelse. Vi har sykepleier og lege til stede på Sundvolden, og vi vil bistå så lenge det er ønskelig, sier Opdal Hansen.
Ifølge Lise Christoffersen vil representanter fra Drammen kommunes kriseteam være tilgjengelig på Folkets Hus i ettermiddag.

Styrket beredskap

Legevakta i Drammen har styrket sin beredskap etter massakren på Utøya.

– Personer som på en eller annen måte har vært involvert i noen av disse hendelsene og som trenger profesjonell medisinsk hjelp, enten på grunn av fysiske skader eller på grunn av det de har opplevd, kan kontakte legevakta på telefon 32269000, eller møte opp direkte, sier Per Magne Mikaelsen, daglig leder ved Legevakta i Drammensregionen.

LES MER OM SKYTINGEN PÅ UTØYA OG BOMBEEKPSLOSJONEN I OSLO

Artikkeltags