Rydder bort rosene fra Torgscenen

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Men det vil fortsatt være mulig å legge igjen hilsner og blomster ved flombassenget.

DEL

DRAMMEN: I 09-tiden torsdag startet Drammen kommune arbeidet med å samle inn de visne blomstene, kondolansene, lys og hilsner som folk har lagt ned på Torgscenen til minne om terrorofrene. 

Del på Facebook


- Den enorme mengden av blomster og lys som folk har lagt ned ved Torgscenen i forbindelsen med tragedien ved Utøya og regjeringskvartalet i Oslo, vitner om en enorm vilje og engasjement hos det norske folk, sier Dag Knutsen-Øy, informasjonsansvarlig i Drammen kommune.

- Men nå har de lagt der en stund, og de fleste blomstene er i ferd med å visne bort. Vi vil derfor starte innsamlingsarbeidet i dag, informerer Knutsen-Øy.

Det er Aktiv Veidrift i samarbeid med Drammen kommune som står for innsamlingen.

Blomstene vil bli samlet inn og kompostert ved Lindum. Misjonskirken vil ta vare på de fleste lysene, mens noen vil bli smeltet om. Alt skriftlige materiale vil bli sortert og tatt vare på av Byarkivet.

- Alle hilsner, dikt, bamser og lignende vil bli samlet inn, sortert og arkivert av Byarkivet. De friske blomstene vil fortsatt bli liggende en stund til, opplyser Ove Larsen, arbeidsleder i Aktiv veidrift.

Fortsatt mulig å legge ned blomster og hilsner

Drammen kommune vil avgrense et området på Torget hvor det fortsatt vil være mulig legge ned blomster og tenne lys for ofrene og de pårørende.

- Vi ser at folk fortsatt har behov for å komme hit og legge ned blomster. Det vil derfor bli et område tilgjengelig ved flombassenget i østenden av Torgscenen hvor det vil bli mulig å legge ned blomster og tenne lys, sier Knutsen-Øy.

Artikkeltags