Tok farvel med Modupe

Modupe Ellen Awoyemi (15) ble offer for Utøya-tragedien.

Modupe Ellen Awoyemi (15) ble offer for Utøya-tragedien. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

I en fullsatt Bragernes kirke tok familie og venner farvel med Modupe Ellen Awoyemi (15).

DEL

DRAMMEN: Den livsglade jenta ble bare 15 år. Hun var ett av de 77 ofrene etter Utøya- og Oslotragedien 22. juli. I dag ble jenta som ble kalt både Dupe og Ellen, husket for sin godhet og livsglede. Storesøster Yemi Awoyemi beskrev henne som bestemt og positiv.

Del på Facebook

- Utøya ble siste stopp for Dupe, men hun vil skinne i våre hjerter, sa hun i kirken.

Dupes kiste ble båret inn med moren Lola Awoyemi, resten av familien og venner gående bak. Helt til slutt, fulgte AUFs flaggborg.

I kirken kom familie, venner, klassekamerater, AUFere, kommuneledere, statsråd Anniken Huitfeldt, Nigerias ambassadør og moren Lola Awoyemis politikerkolleger i Drammen. Da kisten ble båret inn i kirken på slaget kl. 12.00 var hvert eneste sete fyllt. Noen fulgte seremonien stående bakerst i kirken.

Nigerias ambassadør til de nordiske landene, Benedict Onochie Amobi talte også på engelsk under seremonien.

- På vegne av den nigerianske regjeringen, føler jeg med mammaen, pappaen, familien og hele det norske folk etter denne forferdelige tragedien, sa han i kirken.

Awoyemi var en av de to lokale drammensjentene som omkom i tragedien på Utøya.

Statsråd-gjest

Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) fortalte i kirken at hun hadde ventet på Dupe sammen med moren hennes på Sundvolden hotell fredag den 22.juli.

- Vi satt der og håpet hun skulle komme av den neste bussen. Vi håpet hun og venninnen snart skulle dukke opp. De kom aldri, sa hun om Dupe og Shardiyn Svebakk-Bøhn som er den andre jenta fra Drammen som omkom på Utøya. Sharidyn ble begravet i Bragernes kirke forrige fredag.

- De var gode venner, de delte telt, og tok vare på hverandre og andre, sa Huitfeldt om de to jentene i kirken.

Ministeren roste Dupe for hennes engasjement og omsorg for andre.

- Hun hadde blitt en av våre ledere. Det er sånne som henne som han ville ramme. Som kjempet for et flerkulturelt Norge, sier Huitfeldt og fortalte hvordan hun var rettferdig og engasjert.

Awoyemi deltok på Utøya for aller første gang. Hun skulle begynne på Drammen videregående skole om noen uker.

Modupe Ellen Awoyemi

Her er minneordet fra AUF og Arbeiderpartiet:

Modupe Ellen Awoyemi skulle ha fylt 16 år den 14. august. Hun gledet seg til å begynne på Drammen videregående skole. Men først skulle hun ha en fin sommerferie, med Utøya-leiren som ett av høydepunktene. Der tok hennes unge liv slutt, på ufattelig vis. Vi sitter igjen med tomhet, smerte og sorg. Og vi har dyp medfølelse med familien og vennene hun etterlater seg.

Modupe var kjent som både Dupe og Ellen blant dem som sto henne nær. Hun var yngst i en søskenflokk på fire, og spredte glede til alle rundt seg med sitt fantastiske smil, sin hjertevarme og sitt gode humør. Hun var en jente det var lett å bli kjent med, og lett å bli glad i.

På fritiden var Modupe svært aktiv. Hun elsket musikk, og hun sang i Bragernes kirkes ungdomskor. Hun var også aktiv i andre deler av arbeidet til Bragernes menighet. Dagen etter det som skulle bli hennes gravferdsdag, skulle hun igjen ha deltatt som leder på konfirmantleir.

Modupe var ikke minst et talentfullt medlem i Drammen AUF. Hun hadde et sterkt engasjement for solidaritet og rettferdighet, og ville ta tak i samfunnet rundt seg. Årets Utøya-leir var hennes første. Etter kort tid på øya kunne hun ikke få fullrost sommerleiren nok. Til sine meddeltakere på leiren fortalte hun hvor fantastisk hun syntes det var der ute, og at hun syntes alle var så greie med henne. Modupe storkoste seg sammen med sine AUF-venner. Det gjør uendelig vondt å tenke på at hun ikke skal få oppleve dette igjen, og at hun ikke lenger kan være med oss. Vi skulle så gjerne ha delt opplevelser og gleder med Modupe i årene som kommer.

Det er så lite vi kan gjøre nå. Dette lille er likevel så viktig. Vi må fortsette å støtte Modupes familie og nærmeste venner, også når medias oppmerksomhet rundt tragedien avtar. Og vi må hedre hennes minne, og minnet om alle de andre flotte ungdommene vi mistet denne grufulle julidagen. Det gjør vi best dersom vi klarer å ta med oss det beste Modupe viste oss: Smilet i hverdagen, omtanken for hverandre, og engasjementet for rettferdighet og en bedre verden.

Vi lyser fred over Modupe Ellen Awoyemi sitt minne.

Eskil Pedersen
Åsmund Aukrust
Tonje Brenna

Jens Stoltenberg
Helga Pedersen
Raymond Johansen

På vegne av AUF og
Arbeiderpartiet.

Artikkeltags