En av de skadde døde på sykehus

Identifisering vil bli klart i løpet av uken.

Identifisering vil bli klart i løpet av uken. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

66 personer har blitt behandlet eller er fortsatt til behandling på sykehus etter skytetragedien i Oslo eller på i Utøya. En av de skadde etter skytingen på Utøya døde på sykehus søndag.

DEL

RINGERIKE: En av de skadde etter skytingen døde søndag på sykehus, melder NRK. Dermed er det minst 86 personer som omkom på Utøya. 20 av de 31 som har alvorlige eller kritiske skader, er Utøya-ofre.

Del på Facebook

Søndag fortsetter søket etter de fem som fortsatt er savnet etter skyteepisoden på Utøya fredag kveld. TV2 melder at det fortsatt er døde på Utøya kl. 15.15 søndag ettermiddag. Disse blir utover dagen fraktet vekk fra øya. Det er dårlig vær i området, som gjør letingen etter de savnede vanskelig.

To av de savnede er fra Drammen AUF. En gutt fra Svelvik er hardt skadd, og også Marte Ødegården (17) er hardt skadd og ble operert ved Drammen sykehus fredag.

I tillegg skal to vektere fra Øvre Eiker være savnet.

Laagendalsposten melder at ei jente som jobber i Nore og Uvdal også er savnet.

Buskerud Arbeiderparti skriver på sine nettsider at det er tjue deltakere som er fysisk uskadde.

– Fire-fem er savnet. Det kan være flere, men tallene er usikre. Det har vært mange mennesker på Utøya, og det kan være andre omstendigheter som gjør at tallene ikke er helt klare, sier landsrådgiver Jahn Petter Berentsen i Røde Kors til NRK.

Ifølge TV2 fortsetter søket blant annet med miniubåt i dag.

- Søkene vil foregå til vi er helt sikre på at det ikke befinner seg døde personer i vannet, sa Sveinung Sponheim, fungerende politimester i Oslo, på en pressekonferanse klokken 10 lørdag.

- Tre dager i vannet gjør jo sitt for at håpet for å finne overlevende svinner, men det er jo lov å håpe fortsatt, sier Jan Petter Berentsen, landsrådsleder for hjelpekorpset i Røde Kors til VG Nett.

Blir ikke navngitt

Politiet opplyste søndag at navn på de drepte ikke kan offentliggjøres ennå.

– Navn blir offentliggjort først når vi har en endelig liste og når alle pårørende er blitt varslet. Vi skal frigi navn så snart som mulig, men det blir neppe i dag, sa Sponheim søndag formiddag.

LES ALT OM TERRORANGREPENE HER
 

Artikkeltags