Flere drepte fortsatt på Utøya

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Fortsatt er ikke alle de drepte hentet ut fra Utøya etter skytedramaet. Det ble lørdag ettermiddag fortsatt søkt etter personer på nærliggende øyer og i vannkanten.

DEL

Det opplyser innsatsleder Jacob Bjertnæs i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Del på Facebook

Politiet vil ikke gå ut med noen opplysninger om antall savnede. Norske redningshunder, sivilforsvaret, brannmannskaper og dykkere deltar i letingen, opplyser politiinspektør Bjørn Erik Sem-Jacobsen i Nordre Buskerud politidistrikt.

Pressen fikk lørdag ettermiddag være med ut til kaia ved Storøya, hvor politiet satt opp hovedbase. Øya ligger like ved Utøya. Ingen pressefolk fikk være med ut til selve øya.

Innsatslederen har ledet arbeidet det første halve døgnet etter skytingen.

– Ingen ville tro at dette kunne skje i Norge. Men nå har det skjedd. Og da må vi ta det derfra, svarer han på spørsmål om hvordan han vil beskrive de første timene.
 

HELIKOPTER UTØYA

Røde Kors i gang med strandsøk

Røde Kors utvidet lørdag strandsøket som hele natten pågikk etter omkomne ved Utøya.

– Vi har hatt båter ute hele natten, og 25 frivillige har vært i sving. Fra i dag morges har vi vært i gang med fortsatte strandsøk, og vi satte inn 25 nye frivillige som delvis avløste de som jobbet i natt, forteller mediesjef Jon Martin Larsen i Røde Kors til NTB.

De 25 nye mannskapene har opplæring i psykososial støtte og ble innhentet fra Vestfold.

Flere frivillige

Senere lørdag kan Astrid Arnslett, informasjonsansvalig i Røde Kors, fortelle at de nå er hundre frivillige som leter etter savnede på Utøya og som tar seg av de pårørende på Sundvoll.

- Først var vi rundt 30-40 frivillige, nå er vi oppe i 100. De frivillige leter etter savnede og passer på at ingen er alene, og at alle ungdommene og pårørende får noen å snakke med på Sundvoll, opplyser Arnslett.


– Stemningen er grufull og ufattelig blant de rammede etter skytingen, sier Røde Kors-president Sven Mollekleiv.

Røde Kors åpnet sine lokaler flere steder i landet slik at folk har et sted hvor de kan snakke med noen, og telefonlinjen for barn og unge, 80033321, åpnet klokken 12 lørdag.

Også Norsk Folkehjelp bisto. Organisasjonen har i flere år hatt ansvar for førstehjelpsberedskapen på AUFs sommerleire på Utøya. Åtte mannskaper fra Norsk Folkehjelp var derfor til stede da øya ble angrepet. Sju av dem var uskadd, men den åttende var lørdag ettermiddag fortsatt savnet.

– De ytet førstehjelp før ambulansetjenesten kom fram. Andre frivillige fra Norsk Folkehjelp bisto senere med evakueringsarbeidet fra øya, opplyser Erlend Aarsæther, nasjonal beredskapsansvarlig i Norsk Folkehjelp.

LES MER OM SKYINGEN PÅ UTØYA HER

Artikkeltags