Rosesalg til Røde Kors

Her er noen av de mange tusen ekstra roser som Mester Grønn har tatt inn de siste to dagene. Innkjøpsdirektør Anne Katrine Gangstad understreker at all fortjeneste på salg av blomster denne uken, både vanlig salg og ekstrasalget, skal gå til Røde Kors.

Her er noen av de mange tusen ekstra roser som Mester Grønn har tatt inn de siste to dagene. Innkjøpsdirektør Anne Katrine Gangstad understreker at all fortjeneste på salg av blomster denne uken, både vanlig salg og ekstrasalget, skal gå til Røde Kors. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

All fortjeneste Mester Grønn har på salg av blomster denne uken skal gå til Røde Kors.

DEL

LIER: – Vi skal ikke tjene én krone på dette. Overskuddet av alt salg denne uken skal vi gi til Røde Kors, sier innkjøpsdirektør Anne Katrine Gangstad.

Del på Facebook

Vi befinner oss på hovedkontoret til Mester Grønn på Gjellebekk i Lier. Nede på lageret står 120.000 nyankomne roser som skal rett ut i butikkene. Røde og hvite roser fra Kenya.

Tømt for roser

Markeringene etter terrorangrepet, og spesielt rosetoget i Oslo mandag har tømt blomsterbutikkene for roser. Derfor har Mester Grønn, en av landets største blomsterkjeder, bestilt ekstra med roser. Den første lastebilen kom tirsdag kveld, og ytterligere to kom i løpet av onsdag.

– Til sammen er det 250.000 ekstra roser som går ut disse dagene, sier Gangstad.

Se video fra fakkeltoget i Drammen på mandag. (Artikkelen forsetter under videoen)

 

Lyspunkt

Sjefen hennes, Erling Ølstad, som også er en av eierne av Mester Grønn, sier til Drammens Tidende at det har vært helt umulig å beregne etterspørselen. Spesielt har etterspørselen av roser vært stor i drammensdistriktet, med både båtulykken utenfor Tjøme der Kiwis Per-Erik Burud omkom, og nå med terrorangrepet.

– Blomster er nok eneste produkt som er et lyspunkt i disse dager. Roser har alltid vært med oss når livet er som mørkest, sier Ølstad.

Evakuert

Etter bombeeksplosjonen i Oslo ble fire Mester Grønn-utsalg evakuert, og senest onsdag morgen ble en butikk på Oslo S evakuert etter funn av en mistenkelig koffert.

– Det har vært tøft for de ansatte, og de har fått høre mange historier når de har solgt sine blomster, sier Ølstad.

– Alt av roser er utsolgt, og det har gått store mengder andre blomster. Vi har løst opp buketter for å selge blomster enkeltvis, og klippet av potteplaner, forteller Gangstad.

LES ALT OM TERRORANSLAGENE I OSLO OG PÅ UTØYA.

Tollfritt

Statens Landbruksforvaltning har denne uken innført et midlertidig tollfritak på import av roser. Denne tollen er vanligvis på 249 prosent om sommeren.

– Vi beholder den vanlige sommerprisen på roser for å sikre at alle får blomster. Blomster er en ferskvare, og først i slutten av uken vil vi se om vi kan sette ned prisen. Men det betyr ikke at vi skal tjene på det ekstra salget, sier Gangstad.

Når denne uken er over vil Mester Grønn gi hele overskuddet av alt salg denne uken til Røde Kors. Det kan bli ganske så mange kroner.

LES OGSÅ: Petter Stordalen donerer fem millioner til gjenoppbygging av Utøya.

Markering

Mandag hadde Mester Grønn en minnemarkering med ansatte, og et par ansatte som er i Røde Kors fortalte om sine opplevelser. Samtidig ga bedriften 20.000 kroner til Røde Kors.

– Det er i hvert fall godt å kunne bidra med noe viktig i en tid som denne, sier Gangstad.

Fra Kenya

Rosene som nå er kommet, kommer rett fra Kenya via Frankfurt. De fleste rosene som selges i Norge kommer fra Afrika, fra Kenya, Etiopia og Tanzania. De største norske leverandørene av roser befinner seg i Rogaland og Trøndelag, dessuten er det én leverandør igjen i Lier, nemlig Tulipangården, tidligere Rosegården.

– Alt av roser går nå, men først og fremst røde og hvite, sier Gangstad.


 

Artikkeltags