15.000 nødmeldinger etter terrorangrepene

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

I timene etter terrorangrepene 22. juli, ble det sendt 15.000 terrormeldinger over nødnettet. Det nyutbygde nødnettet tålte belastningen.

DEL

OSLO: I mai i år ble det besluttet at nødnettet skal bygges videre ut. Utbyggingen betegnes som «en av de største satsningene på samfunnssikkerhet noen gang».

Del på Facebook

Loggene fra nødnettet viser at det ble sendt 15.000 meldinger mellom politi, brann- og helsevesen i Oslo sentrum og rundt Utøya.

– Det nye nødnettet som er under utbygging, gjorde at politi, helsevesen og brannmannskaper kunne kommunisere mye bedre enn de ellers ville gjort, sier avdelingsleder Dagfinn Sjøvik i Direktoratet for nødkommunikasjon til Aftenposten.no.

Ifølge Direktoratet for nødkommunikasjon bidro den delen av nødnettet som er ferdig utbygd til at beredskapen var bedre enn den ellers ville vært.

Nødnettet har vært en prøveordning i Follo, Romerike, Oslo, Asker og Bærum, Søndre Buskerud og Østfold politidistrikter. I mai i år vedtok Stortinget for å bygge nettet videre ut, til en pris på 4,7 milliarder kroner.

Nordre Buskerud politidistrikt, som omfatter Utøya, er ikke koblet til nødnettet. Dette førte til at det tidligere analoge systemet ble benyttet da de første meldingene om terrorangrepet på Utøya først begynte å tikke inn.

Senere fant politiet ut at en basestasjon i nærheten av Tyrifjorden tok imot signalene, og denne ble benyttet. (©NTB)

LES ALT OM TERRORANGREPENE 22.07.2011 HER

Artikkeltags