Alle tre skadde fra Vestfold er ute av sykehus

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

En gutt (19) fra Svelvik ble skutt i ansiktet på Utøya, men er i likhet med to skadde jenter fra Nøtterøy og Stokke på bedringens vei.

DEL

23 ungdommer fra Vestfold deltok på AUFs sommerleir på Utøya. Tre ble drept og tre ble skadet.

Del på Facebook

– Alle er på bedringens vei, og det går etter omstendighetene bra med alle tre, sier leder for Vestfold AUF, Martin Bast Sørsdal.

Truffet i ansiktet

En gutt (19) ble alvorlig skadet i massakren på Utøya, og har siden 22. juli vært innlagt på Oslo universitetssykehus. Nittenåringen ble utskrevet mandag.

– Han ble skutt i ansiktet, men er lappet sammen etter flere kirurgiske inngrep. Han vil trenge litt behandling i månedene fremover, men har gode prognoser til å bli helt bra igjen, forteller hans far til Tønsbergs Blad.

LES OGSÅ: Blogger om skutt bror

Skadet

Ei 17 år gammel jente fra Nøtterøy er en av de skadde som ble fraktet til sykehus etter terrorangrepet på Utøya.

– Det er ikke snakk om alvorlig fysisk skade, sier kommuneoverlege på Nøtterøy, Tore Arne Martinsen til Tønsbergs Blad.

Jenta har vært innlagt på sykehuset, men er nå skrevet ut.

LES OGSÅ: Sharidyn Svebakk-Bøhn (14) fra Drammen bekreftet drept på Utøya

Truffet i foten

Frida Skoglund (19) fra Stokke ble fraktet til sykehus etter skuddramaet på Utøya. Skoglund dro til Utøya som nestleder for Vestfold AUF.

Hun fikk skuddskader i beinet da hun ble truffet av en rikosjett fra et av skuddene som ble avfyrt på AUFs ungdomsleir 22. juli.

– Jeg har det greit, men beinet er vondt. Det er veldig hyggelig å høre at de andre er på bedringens vei, sier Skoglund.

Hun nektet selv å være med til sykehuset etter at hun ble truffet og reiste i stedet innom Sykehuset i Vestfold for en sjekk.

LES ALT OM TERRORHANDLINGENE I NORGE 22.JULI

Glasskader

Ifølge Tønsbergs kommuneoverlege og leder av kriseteamet i Tønsberg-distriktet, Frank Thrana, ble ingen fra VestfTØNSBERG: En gutt (19) fra Svelvik ble skutt i ansiktet på Utøya, men er i likhet med to skadde jenter fra Nøtterøy og Stokke på bedringens vei.old alvorlig skadet under bombeangrepet i Oslo.

– Det var noen som ble lettere skadet og var innom legevakta med glasskader, sier Thrana.

Ifølge NRK ble totalt 153 personer skadet i Oslo og på Utøya.

De mest alvorlige skadene behandles på Oslo universitetssykehus.

– Det er når det er fare for livet, at vi buker betegnelsen alvorlig skadet, sier overlege Johan Pillgram-Larsen ved torakskirurgisk avdeling på Oslo universitetssykehus til VG.
 

Artikkeltags