Breivik avhørt i detalj om Utøya-massakren

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Anders Behring Breivik var tirsdag i et nytt avhør med politiet. Denne gangen forklarte han seg i detalj om Utøya-skytingen. Men fortsatt viser han ingen tegn til anger.

DEL

OSLO:Forsvarer Geir Lippestad sier til Adressa.no at Breivik har forklart seg villig så langt han husker om massakren, som pågikk i nærmere halvannen time.

Del på Facebook

– Han har forklart seg detaljert og rolig, men ikke sagt noe om følelser. Han har den samme virkelighetsoppfatningen som han hadde da han ble pågrepet, så han mener fortsatt han er i en krig og at drapene var nødvendig, sier forsvareren til NTB.

LES OGSÅ: Advarer mot å tiltale Breivik for forbytelser mot menneskeheten

Lippestad sier det er vanskelig å kommentere om Breivik har sagt noe om han hadde en planlagt strategi for bevegelsene på Utøya. Den terrorsiktede har ikke sagt noe om hvorfor han valgte å spare enkelte som ba for sine liv på øya, utover det han tidligere har sagt om at de yngste ble spart.

LES OGSÅ: Politiet frykter Breivik skal sende kodede meldinger i retten

De rettspsykiatriske vurderingene av Anders Behring Breivik skal starte denne uka, men noen dag er ikke fastsatt. Lippestad har også bedt om at hans klient får prate med fengselspresten så snart det lar seg gjøre.

– Han har hatt en forestilling om hvordan det ville være å sitte i isolasjon, men det har vært tøffere enn han trodde, sier advokaten.
Lippestad sier han ikke kjenner til Dagbladets opplysninger om at hackere skal ha overlevert informasjon fra to av Breiviks e-postkontoer til politiet. Han er også ukjent med at Breivik skal ha filmet mens han skøyt ungdommer.

Alt om terrorangrepene i Norge 22.07.2011

Artikkeltags