En av to savnede vakter var politimann

Mange døde kropper ligger tildekt i vannkanten på Utøya.

Mange døde kropper ligger tildekt i vannkanten på Utøya. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

To vektere fra Øvre Eiker er bekreftet savnet etter skytingen på Utøya. Nå bekrefter Oslopolitiet at en politimann innleid som vakt er savnet.

DEL

HOLE: I går bekreftet fungerende rådmann Morten Lauvbu i Øvre Eiker til Drammens Tidende at to personer som var leid inn som vektere på utøya var savnet. Begge skal være fra Øvre Eiker. Ifølge VG og Dagbladet ble en polititjenestemann som var innleid av et privat vaktselskap, drept under skytingen på Utøya fredag.

- Det har vært en politimann på privatbetalt overtid som skulle virke som vaktmannskaper på Utøya. Det kan vi bekrefte, sa visepolitimester Sveinung Sponheim i Oslo politidistrikt.

Ovenfor Drammens Tidende bekrefter Oslopolitiet at en politimann også er savnet på Utøya. Politiet kan ikke bekrefte statusen til de to vekterne, men etter hva Drammens Tidende kjenner til, er en av de savnede vekterne fra Øvre Eiker, politimannen som politiet nå bekrefter er meldt savnet.

Ifølge VG var politimannen ubevæpnet og uten verneutstyr.

Del på Facebook

- Pårørende varslet

- Det er tragisk at de som skulle bistå med sikkerheten, og som kanskje har gjort en innsats for å stoppe mannen, nå har status som savnet, sier rådmann Lauvbu.

Han beskriver det som har skjedd som en ufattelig tragedie for hele landet, som også har rammet Øvre Eiker hardt.

- De to familiene har tatt kontakt med hjelpeapparatet, og vi har satt i gang en innsats, sier Lauvbu.

To ungdommer fra Øvre Eiker skal ha kommet uskadd fra skytingen på Utøya. Rådmannen sier at de først var lettet da han hørte at de to ungdommene var uskadd. Tidligere lørdag bekreftet Buskerud Ap at to ungdommer fra Drammen AUF er blant de savnede.

LES ALT OM TERRORANGREPENE I NORGE 22.07.2011

Artikkeltags