VIKERSUND:I spissen for det lange toget gikk ordfører Terje Bråthen, fylkesordfører Roger Ryberg, en rekke lokale politikere og en stor flokk med lokale representanter for AUF som opplevde skytedramaet på Utøya og var blant de heldige som overlevde.

Del på Facebook

Så mange møtte fram at det tok en halv time før alle var samlet utenfor rådhuset. Ordføreren åpnet med at det bare er kjærlighet som er svaret på slik meningsløs terror.

Farget fjorden rød

Dramaet skjedde i Tyrifjorden bare noen få kilometer fra Vikersund.

- Det er ufattelig at så mange liv gikk tapt og andre ble skadet på kropp og sinn. Mine tanker går til de etterlatte og pårørende, sa ordføreren.

Arbeiderpartiet har som motto å farge Norge rødt; med demokrati, fellesskap og toleranse.

- Her kom et menneske med andre idealer, hat og ondskap, og farget Tyrifjorden rød med blodet til flotte engasjerte ungdommer. Derfor har det norske folk skreket et nei fra Nordkapp til Lindesnes, sa ordføreren.

Prest Runar Liodden har vært sjelesørger ved pårørendemottaket på Sundvolden hotell.

- I dag er gaten i Vikersund fylt med kjærlighet. Hvordan skal vi takle dette videre? Med tro, håp og kjærlighet, og størst er kjærligheten, sa Liodden i et bibelsitat.

Overlevde

Kristian Lundø, som overlevde skytedramaet, står nå på Modum Aps liste til kommunestyret.

- Kjære Modum, jeg kan ikke få sagt nok takk til alle som risikerte livet for å hjelpe oss , sa han og beskrev opplevelsen når hele Norge er mobilisert og gir mye omsorg.

- 22.juli vil jeg aldri glemme. Takk til det offentlige som reagerte mye raskere enn vi hadde trodd etter det som skjedde i Oslo. Takk til Sundvolden, sa Lundø.

Han vil aldri glemme 21. juli – dagen før – da alle på Utøya smilte.

- Jeg har ikke mistet troen på menneskene og på de verdier jeg kjemper for hver dag, sa Kristian Lundø. Et hjerte av roser ble deretter lagt på Tyrifjorden.

LES ALT OM TERRORANGREPENE MOT NORGE HER