Hundrevis mintes ofrene i Drammen søndag

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Det var en stor, men stillferdig forsamling som hadde møtt frem på Ypsilon for å vise sin støtte til de rammede.

DEL

DRAMMEN: Det var Drammen og omegns tros- og livssynsforum (DOTL) som arrangerte den interreligiøse minnemarkering på Ypsilon søndag klokken 16-17.00 i regnværet.

Del på Facebook

- Målet med markeringen er å ta avstand fra terror og kjempe videre for et demokrati og et fellesskap, sier styreleder i Sikh-tempelet, Ajaibsingh Jhooti.

Ivar Flaten, kontaktansvarlig i DOTL, stod på Ypsilon og delte ut lys til de mange barn og voksne som hadde møtt frem. Vind og regn gjorde det vanskelig å tenne lysene, men ødelagte ikke for budskapet av den grunn.

- I slike tunge stunder er det viktig å forsterke samholdet og kjempe enda hardere for det vi tror på. Vi må sloss for å holde lyset levende og gjøre broene mellom oss sterkere,sier han. 

- Ta med dere lysene hjem og tenn dem for de rammede, var oppfordringen fra Flaten. 

Flaten mente Ypsilon var et velegnet sted for å møtes, som et symol på samhold og demokrati. Hundrevis av sørgende hadde møtt frem på broen. Samlet gikk de stillferdig bort til torget for å legge ned blomster og tenne flere lys. 

LES OGSÅ: Slo ring om AUF på torget

Fornyer AUF-medlemskap

Ingvild Winther Nylehn Portaasen var en av de fremmøtte ved Ypsilon. I tillegg til å tenne lys og ta med blomster, var AUF-pinsen tydelig festet på skjorten. 

- Jeg er her for å vise min støtte og kondolanse til dem som er blitt drept, til foreldre som ikke vet noe, til dem som har det vondt og dem som har overlevd, sier hun.

Hun er selv et gammelt AUF-medlem, og har nå tenkt å melde seg inn i partiet igjen.

- Det eneste som bør komme ut av en slik kaldblodig hendelse som dette, er at det blir mer demokrati og mer nestkjærlighet, og da må jeg stå for det jeg tror på og melde meg inn i partiet igjen, sier hun.

En preget ordfører

Ordfører Tore Opdal Hansen hadde også møtt opp for å vise sin støtte.

- Jeg hadde akkurat deltatt i en begravelse da jeg først fikk beskjed om hendelsen.  Jeg kom ut i bilen, skrudde på radioen og hørte om den forferdelige eksplosjonen i Oslo. Jeg har fulgt hendelsen tett på som alle andre og har vært med helt siden hendelsen inntraff.

Ordføreren bistod på Hole og var i går på Folkets hus. Da startet også kommunens arbeid med å hjelpe ungdommen og foreldrene deres.

- Det var selvfølgelig sterkt å møte ungdommen og høre deres detaljerte historier fra det grusomme som hadde skjedd. Dette var flotte ungdommer som nå hadde opplevd redselsfulle og traumatiske hendelser. Det var veldig sterkt.

Han forsikrer at kommunen vil gjøre sitt for at alle som er rammet skal få tilstrekkelig hjelp.

- Kommunen har hjulpet dem som har vært berørt av dette og det kommer vi til å fortsette med. Vi vil hjelpe de savnede, de pårørende, men også de overlevende til å håndtere situasjonen. Alle trenger hjelp i ulik grad, og det vil de få, sier ordføreren.

På mandag vil kommunen opprette en kondolanseprotokoll, slik at alle som ønsker det kan skrive noen ord, opplyser ordføreren.

Han synes det er flott og rørende at så mange har samlet seg til marekringen i dag.

- Det er veldig viktig med en slik felles markering. Det er mange som ønsker å ta del i, og vise sin sorg og medfølelse for de pårørende, men også for å bearbeide sin egen sorg. Alle blir berørte i en slik situasjon, sier en tydelig preget ordfører.
 

ALT OM TERRORANGREPENE I NORGE 22.07.2011 »

Artikkeltags