Kondolanseprotokoller over hele landet

På Bragernes Torg i Drammen la folk ned blomster og tente lys både lørdag og søndag under to minnemarkeringer.

På Bragernes Torg i Drammen la folk ned blomster og tente lys både lørdag og søndag under to minnemarkeringer. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Regjeringen har bestemt at landets fylkesmenn skal legge ut kondolanseprotokoller for at folk kan gi uttrykk for sin sorg og sine følelser etter de tragiske terrorhandlingene sist fredag. På dt.no kan du også utrykke følelsene dine i en kondolanseprotokoll.

DEL

NORGE: – I Oslo vil protokollen bli lagt ut i Universitetets aula klokken 12, sier departementsråd Ingelin Killengreen i Fornyings- og administrasjonsdepartementet.

Del på Facebook

Killengreen sier det er et enormt engasjement over hele landet, og at departementet derfor også oppfordrer kommunene til å legge ut kondolanseprotokoller.

– Vi tror det er viktig at de mange som føler seg berørt og preget av de grufulle handlingene, også får et sted og en mulighet til å gi uttrykk for det de føler, sier Killengreen.

Hun understreker at det er kommunene selv som avgjør hva de vil gjøre, og at departementets oppfordring henger sammen med kondolanseprotokollene som fylkesmennene vil legge ut.

LES ALT OM TERRORANGREPENE 22.07.2001 HER

Drammen kommune oppretter protokoll mandag

- På mandag vil kommunen opprette en kondolanseprotokoll, slik at alle som ønsker det kan skrive noen ord, sa ordfører Tore Opdal Hansen under minnemarkeringen i Drammen søndag ettermiddag.

Buskerud Ap opplyser på hjemmesiden at Folkets Hus i Øvre Torggate 9 i Drammen holder åpent for alle som vil snakke eller være sammen hver dag mellom klokken 09.00 til 20.00. Dette vil de forsette med så lenge det er behov. Kondolanseprotokollen er lagt tilgjengelig i andre etasje for alle som ønsker å uttrykke sin støtte.

Også lagt ut i Nedre Eiker

I Nedre Eiker er kondulanseprotokollen lagt ut i Rådhuset i Mjøndalen. Ordfører i Nedre Eiker Elly Therese Thoresen ønsker alle velkomne til å benytte kondulanseprotokollen. Thoresen opplyser om at den vil bli liggende ute hver dag mellom klokken 8.30 til 15.00 fram til fredag 29. juli.

Bragernes kirke åpen

Bragernes kirke holder dørene åpne for de som ønsker å tenne lys, ha stillhet og rom for ettertanke fra klokken 12.00 til klokken 19.00 i dag.

Personalleder for Drammen Kirkelige Fellesråd Knut B. Hanssen opplyser om at de vil forsette med dette så lenge det er behov for det.

UNDER KAN DU SKRIVE INN DIN KONDOLANSE TIL PÅRØRENDE OG OFRE FOR DEN UFATTELIGE TRAGEDIEN PÅ UTØYA:

Artikkeltags