Kvarme: - Vi er et folk i sorg

Oslo Domkirke holdt minnegudstjeneste.

Oslo Domkirke holdt minnegudstjeneste. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

– Vi er et folk i sorg, sa biskop Ole Christian Kvarme da han innledet minnegudstjenesten i Oslo domkirke søndag.

DEL

OSLO (NTB):  På første rad under gudstjenesten satt kong Harald, dronning Sonja, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, statsminister Jens Stoltenberg, stortingspresident Dag Terje Andersen og AUF-leder Eskil Pedersen. Kronprinsparet er i Norderhov kirke i Hole kommune.

Del på Facebook

Kirken var fylt med statsråder og det øvrige politiske Norge, diplomater og mange sørgende. Kirken ble tidlig så full at mange som ville delta ikke fikk plass, men ble stående ute på den blomster- og lysdekkede plassen utenfor domkirken.

Gudstjenesten, som har fått navnet «Messe for sorg og håp», ble innledet av biskopen som siterte Nordahl Grieg: «Vi er så få her i landet, hver fallen er bror og venn».

– Fredag 22. juli 2011 ble vår lange fredag. Et helt folk har mistet søstre, brødre, familiemedlemmer og venner. Samtidig er det håp og trøst, sa Kvarme.

– I går ble plassen foran domkirken preget av et blomsterhav og tente lys. Vi omsluttes av omtanke og bønn av folk i mange land. Vi søker trøst i fellesskap med hverandre. (©NTB)

Les alt om bombeeksplosjonen i Oslo og skytetragedien på Utøya her.

Artikkeltags