Marte (17) invitert til Old Trafford

Foto:

Av og
Artikkelen er over 9 år gammel

Marte Gustavsen Ødegården håper å bli frisk nok til å møte Wayne Rooney. Favorittklubben lover tur til Manchester når hun er klar for det.

DEL

KONGSBERG/DRAMMEN: Kongsberg-jenta ligger på Ullevål sykehus etter at hun ble truffet av skudd som falt på AUFs sommerleir på Utøya for snart to uker siden. 17-åringen er hardt skadet, og det er fortsatt uvisst hvilke skader hun eventuelt må slite med i ettertid. Alle oppmuntringene fra kjente og ukjente underveis gir uansett motivasjon til å fortsette.

Del på Facebook

Dekker oppholdet

Mange har fulgt utviklingen hennes på farens Facebook- og twitterprofil, og Marte har blant annet fått en personlig melding fra Manchester United-spiller Michael Owen. Dette syntes Marte var stas, siden hun har fulgt den engelske fotballklubben tett fra hun var liten. Derfor ble gleden naturlig nok enda større da hun i forrige uke fikk vite at klubben inviterer henne over til England når hun selv føler for å gjennomføre en slik reise.

LES OGSÅ: Reddet av AUF-venner

Manchester United sørger for at hun og familien, som også er United-supportere, får overvære en trening, snakke med noen av spillerne, se kamp på hjemmearenaen Old Trafford og besøke supporterbutikken, alt på fotballklubbens regning.
Øverst på ønskelista

Martes far, Bjørn Tore Ødegården, sier at de anser henvendelsen som meget hyggelig, men at det foreløpig er umulig å si noe om turen nå.

– Responsen har vært svært omsorgsfull, sier Ødegården som er på Ullevål sykehus med datteren sin. 

Han forteller at Marte aldri har vært på Uniteds hjemmebane Old Trafford,, og at det er et av 17-åringens største ønsker. 


– Martes situasjon er fortsatt veldig uavklart, så jeg ønsker ikke å uttale noe om, eller eventuelt når, en slik tur kan gjennomføres, sier Ødegården.

Det var Dag Langerød, redaktøren for Uniteds skandinaviske supporterklubb, som mottok beskjeden av Manchester United da han dekket lagets treningsleir i USA nylig.

Han fikk også med seg en drakt med signaturen til alle spillerne tilbake til Marte.

– Hun har aldri sett United live før, men penger til en slik tur sto øverst på ønskelista til 18 årsdagen 23. september, sier Bjørn Tore.

LES OGSÅ: Samlet til minnestund

 Godset tok kontakt 

Det er mange som kjenner Marte Gustavsen Ødegården i fotballmiljøet, knyttet til både norsk og engelsk fotball. I helgen dedikerte programleder Kasper Wikestad TV2s Silly Season-sending til Kongsberg-jenta.

Hun har fått nesten 2.000 nye followers på twitter i løpet av sykehusoppholdet.

LES OGSÅ:Godset sang for Marte i Madrid

LES ALT OM TERRORTRAGEDIEN HER
 

Artikkeltags