Mellom 30 og 40 barn skal avhøres

Robert Johnsen er en av livredderne fra Utøya camping.

Robert Johnsen er en av livredderne fra Utøya camping. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Barn under 16 år, som er blant ofrene etter Utøya-tragedien, skal avhøres som vitner av politiet.

DEL

– Det er vel en 30 - 40 personer det er aktuelt å gjøre det for. Det er en utfordring på grunn av tidsaspektet. Vi har tidsfrister for å gjennomføre dette, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort-Kraby til NRK.no.

Del på Facebook

– Et sånt avhør må være uhyre nøye og gjennomføres av personer som er sensitive. De må ikke presse barnet til tross for dårlig tid og de må være forberedt på at det kan ta tid før barnet føler nok tillit til intervjueren, sier Turid Suzanne Berg-Nielsen, førsteamanuensis i klinisk barnepsykologi ved NTNU til NRK.

LES OGSÅ: Vurderer rekonstruksjon på Utøya

LES OGSÅ: Rydder opp Utøya med blandede følelser

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort-Kraby kan ikke bekrefte at Kripos er i gang med å avhøre de skadde, overlevende og pårørende etter terrorangrepene, men sier de unge er høyt prioritert.

– Det er en utfordring at en del av de som skal avhøres er ungdom under 16 år og at de i utgangspunktet skal avhøres i dommeravhør-form, slik at de skal slippe å møte i en eventuell hovedforhandling. Da er det særlig viktig at de skjer så raskt som mulig, og det har høy prioritet hos Kripos, sier Hjort-Kraby.

Les alt om terrortragedien

Artikkeltags