Minnegudstjeneste for terrorens ofre

Mange hadde lagt ned blomster på Torgscenen for de omkomne etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya.

Mange hadde lagt ned blomster på Torgscenen for de omkomne etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

På søndag vil det bli holdt minnegudstjeneste i Bragernes kirke for de som mistet livet under attentatene fredag 22. juli.

DEL

DRAMMEN: Klokken 11:00 søndag 31. juli er det minnegudstjeneste på Bragernes kirke. Prost i Drammen, Øystein Magelssen, opplyser om at den er åpen for alle.

Del på Facebook

- Bakgrunnen for minnegudstjenesten er at når navnene offentliggjøres vil det være et behov for å komme sammen og minnes ofrene, for å bearbeide fæle opplevelser, og for å uttrykke omtanke og nestekjærlighet for de som er hardest rammet, sier prost i Drammen Øystein Magelssen.

Drammensprosten er dypt imponert over Drammens befolkning etter fredagens attentater, og særlig mobiliseringen til mandagens fakkeltog.

– Fakkeltoget og tilstrømningen til Bragernes kirke er et sterkt uttrykk for at vi står opp for at vi vil ha et fritt og åpent samfunn. Jeg opplever det som en protest og en sørgemarsj, sier Magelssen.

Prosten tror de siste dagers fellesskap i hele Norge er til trøst for de som har mistet noen.

– Min erfaring tilsier at en sterk opplevelse av solidaritet er til hjelp for mange pårørende, i den grad de har krefter til å ta det inn over seg. Selv om det kanskje tar litt tid før alle oppfatter fellesskapet er det viktig at det skjer. Og det er viktig i ettertid å vite at det har skjedd, sier han.

Bragernes kirke holder i tillegg dørene åpne for de som ønsker å tenne lys, ha stillhet og rom for ettertanke mellom klokken 12.00 til klokken 19.00 hver dag. Personalleder for Drammen Kirkelige Fellesråd, Knut B. Hanssen, forteller at de vil forsette med dette så lenge det er behov for det.

LES ALT OM TERRORANGREPENE 22.07.2001 HER. 

Artikkeltags