Politiet: – Vi gjorde alt i vår makt for å redde liv

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

OSLO: Politidirektør Øystein Mæland sier politiet gjorde alt som sto i deres makt for å redde liv på Utøya, men er åpen for at ting kunne ha vært gjort bedre.

Del på Facebook

Mæland sendte onsdag ettermiddag ut en pressemelding i forbindelse med de mange kritiske spørsmålene som har blitt stilt rundt politiets innsats under terrorangrepene på Utøya og i Oslo 22. juli.

LES OGSÅ: Politiet avviste kritikk om at de var for sene

– Politiets vurderinger og handlingsvalg var mange i løpet av de tre timene som gikk fra bombeeksplosjonen i Regjeringskvartalet til gjerningsmannen var pågrepet på Utøya. Politiet gjorde alt som sto i vår makt for å redde liv på Utøya. Vi er likevel åpne for at ting kunne vært gjort bedre. Avgjørelsene som ble tatt, vil bli gjennomgått i den etatsomfattende evalueringen som Politidirektoratet har besluttet å gjennomføre, sier Mæland.

LES OGSÅ: Politiet tok omvei til Utøya

– Evalueringen skal gi svar på hva som fungerte og hva som kan forbedres, med tanke på fremtidig oppgaveløsning, sier han.

Han ber samtidig mediene om forståelse for at politiet trenger arbeidsro i tiden fremover.

LES OGSÅ: Vurderer rekonstruksjon på Utøya

– Politiet står midt i en svært ressurskrevende etterforskning, og vi har startet forberedende arbeid til en omfattende evaluering. I lys av dette ber vi om forståelse for at vi nå kan ikke nå å gå inn i alle detaljerte spørsmål fra mediene. Samtidig vil politiet be mediene være varsomme med spekulasjoner, først og fremst av hensyn til de som er direkte rammet, sier han.

utøya

LES ALT TERRORANGREPENE 22.07 2011

Artikkeltags