Sharidyn Svebakk-Bøhn (14) fra Drammen bekreftet drept på Utøya

14 år gamle Sissi fra Drammen falt for skytedesperadoens umenneskelige herjinger sammen med 67 andre ungdommer.

14 år gamle Sissi fra Drammen falt for skytedesperadoens umenneskelige herjinger sammen med 67 andre ungdommer. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Sharidyn (14) var AUFs sommerleir på Utøya for første gang.

DEL

DRAMMEN: Moren til Sharidyn, Vanessa Svebakk, gikk i dag ut med en pressemelding på minnegruppen til Sharidyn Svebakk-Bøhn på Facebook, hvor hun bekreftet datterens bortgang.

Del på Facebook

- Det var med stor sorg og smerte at vi i dag fikk beskjeden vi har fryktet skulle komme gjennom flere dager. Vår elskede datter Sharidyn Meegan Ngahiwi Svebakk-Bøhn er bekreftet død. Sharidyn mistet livet under attentatet mot AUF og Utøya fredag, skriver moren i pressemeldingen.

SE HELE MINNEORDET PÅ FACEBOOKGRUPPEN HER

På Utøya for første gang

Sharidyn, best kjent som Sissi, hadde nettopp feiret sin 14-års dag da hun dro på AUF-leiren på Utøya tirsdag i forrige uke. Hun var elev på 8. trinn ved Marienlyst skole. Neste uke skulle hun vært på konfirmasjonsleir. Sissi hadde tross sin unge alder vært med i AUF en stund. – Hun var voksen for alderen og svært reflektert, sier Nicoline Bjerge Schie, leder i Drammen AUF.

Sissi Svebakk-Bøhn kommer fra Palmerston North City på New Zealand, der hennes mor er fra. Moren, Vanessa Svebakk, er tidligere en profilert leder for Drammen kommunale foreldreutvalg, og står på Arbeiderpartiets liste foran kommunevalget i Drammen. Moren er også varamedlem i Buskerud Innvandrerråd.

Sissi har en egen blogg, «Purple In Style- Bloggen som er basert på hverdagen til en ikke så normal jente». Her ligger hennes siste blogginnlegg fra Utøya, onsdag 20. juli, hvor hun forteller om nye venner hun hadde fått, sin tunge sekk og gode tips om hva man bør ha med på en slik leir.

Stort tap for AUF

- Det er ufattelig trist at hun er borte. Det er et stort tap både for familien selvfølgelig og AUF, sier Nicoline Bjerge Schie, leder av Drammen AUF.

Nicoline beskriver Sissi som svært positiv med et stort politisk potensial.

- Hun var moden for alderen, og jeg hadde allerede tenkt på verv i Drammen AUF til henne. Sissi ville kunnet utviklet seg til å bli leder og ha tillitsverv i partiet. Hun kunne blitt noe skikkelig stort, sier hun.

Nicoline var selv på Utøya under skytedramaet, og hadde snakket med Sissi kort tid før skuddene. Hun var svært glad for å se at Sissi engasjerte seg og var med. 

Trond Berntsen (51) også bekreftet død

Trond Berntsen (51), Hokksund, ble også bekreftet omkommet etter skytetragedien på Utøya av politiet klokken 18.00 i dag.

LES OGSÅ: Lokal politimann drept på Utøya

Trond Berntsen etterlater seg samboer og to barn på 10 og 15 år, som han hadde med sin tidligere kone. Han er utdannet politi og jobbet i Politiets utlendingsenhet i Oslo. I over 20 år har Trond Berntsen vært sivil vakt på Utøya, det var også derfor han befant seg der da skyte episoden fant sted fredag.

Tidligere jobbet Berntsen på narkotikaavsnittet ved Øvre Eiker lensmannskontor og har i en årrekke vært instruktør i arrestasjonsteknikk. I en periode underviste han, i transport av krigsfanger, ved den internasjonale domstolen i Haag. Berntsen har også vært ivrig bokser og har tatt tittel som Norgesmester.

Han beskrives av venner som hundre prosent pålitelig og satte rettferdighet svært høyt. Han var en mann som alltid stilte opp for venner og familie. Han beskrives også som en utrolig faglig dyktig kollega som likte å være operativ og i første linje.

13 nye navn

Politiet offentliggjorde 13 nye navn på terrrorofre onsdag kveld. Blant dem var også Birgitte Smetbak (15) fra Nøtterøy. Hun har familie på Åmot.

LES ALT OM TERRORANGREPENE 22.07.2011 HER

Artikkeltags