Gå til sidens hovedinnhold

Sørgende besøkte Utøya

Artikkelen er over 9 år gammel

Utøya var innhyllet i tykk tåke da etterlatte og overlevende etter massakren den 22. juli besøkte øya lørdag.

HOLE: Utøya var innhyllet i tykk tåke da etterlatte og overlevende etter massakren den 22. juli besøkte øya lørdag. Sorg og lettelse preget mange av dem som kom til åstedet for første gang.

Del på Facebook

Mange av de 23 familiene orket ikke eller kunne rett og slett ikke være med da AUF åpnet øya for de etterlatte første gang for over en måned siden. Mens formiddagen var viet de etterlattes familier, var ettermiddagen holdt av for om lag 200 medlemmer av AUF som slapp fra 22. juli med livet i behold.

Ungdommene måtte flykte for livet da Anders Behring Breivik gikk rundt og drepte. Et helt korps av representanter fra Kripos, helsevesen og frivillige bisto ofrene da skulle gå rundt på øya.

– Vi får alle slags spørsmål. Noen vil vite mest mulig, andre er mer tilbakeholdne. Men alle de etterlatte vil se stedet der deres familiemedlem ble drept eller skadd, sier politiinspektør John Stamnes i Kripos til NTB.

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen var på øya med de etterlatte om formiddagen.

– For noen er dette forferdelig tungt, men jeg tror de fleste føler at de får noen svar av å komme hit. At det er viktig å ha vært her, forklarer helseministeren til NTB.

LES ALT OM TERRORTRAGEDIEON 22.07.2011 HER


(©NTB)