Stoltenberg: En nasjonal tragedie

Det var en gråtkvalt og tydelig preget justisminister og statsminister som møtte pressen lørdag morgen.

Det var en gråtkvalt og tydelig preget justisminister og statsminister som møtte pressen lørdag morgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kaller skytingen på AUFs sommerleir på Utøya for en nasjonal tragedie. Senere lørdag drar han til Sundvollen for å møte de overlevende og pårørende.

DEL

OSLO: Det var en tydelig preget statsminister og Ap-leder som møtte pressen lørdag morgen i Oslo.

Del på Facebook

– Dette er et mareritt og ikke til å forstå, sa Stoltenberg.

Minst 80 unge mennesker ble drept i skytingen fredag.

– Det er ekstra vondt for meg fordi Utøya er et sted jeg har vært hver sommer siden 1974. Jeg har opplevd glede, engasjement og trygghet der. Nå er stedet blitt utsatt for brutal vold, og et ungdomsparadis er blitt forandret til et helvete i løpet av noen få timer, sa Stoltenberg.

Han sa på pressekonferansen at han kjenner personer som er involvert i tragedien, men ønsket ikke å gå inn på detaljer. Det er viktig at politiet håndterer saken på sin måte før man går ut med navn på enkeltpersoner, sa statsministeren.

Stoltenberg sa det er vanskelig å uttrykke med ord hvor mye medfølelse han har med dem som er rammet.

– Det som skjedde på Utøya, er en nasjonal tragedie. Ikke siden krigen har Norge opplevd en større ugjerning, sa Stoltenberg.

Han skal i løpet av lørdag dra til Sundvollen og møte de overlevende og pårørende etter tragedien på Utøya. Regjeringen skal senere lørdag møtes for å diskutere situasjonen, og det flagges på halv stang fra alle offentlige bygninger. (©NTB)

LES OGSÅ: - Han jublet og kom med seiersrop

Artikkeltags