Takket helsearbeiderne

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Statssekretær Robin Kåss er dypt imponert over innsatsen til helsepersonellet i Buskerud.

DEL

DRAMMEN: - Grunnen til at jeg er her er at hele Norge ønsker å takke dere. Det er mange som er i live takket være deres innsats, sier statssekretær Robin Kåss i Helse- og omsorgsdepartementet til de ansatte på AMK-sentralen i Drammen.

Del på Facebook

Onsdag var han og fungerende leder Lise Christoffersen i Buskerud Ap i lokalene til nødsentralen for å hedre og takke helsepersonellet som deltok i redningsarbeidet etter attentatene i Oslo og på Utøya. De fikk høre ambulansepersonalets og AMK-operatørenes egne historier fra fredagens hendelser.

- Det er godt å få møte de som gjorde resultatene av angrepene mindre enn de kunne vært, sier Kåss.

LES ALT OM TERRORANGREPENE 22.07.2011 HER

Tungt

Ambulansearbeider Roger Aune og Hilde Fredriksen, som var AMK-operatør under hendelsen, synes det er godt at Kåss viderebringer takken på vegne av helseministeren og resten av regjeringen. De forteller om noen tøffe opplevelser.

- Vi følte oss hjelpeløse da vi ikke kunne hjelpe til. Vi måtte bare forsikre om at det ville komme hjelp, sier Fredriksen, som tok imot nødanrop fra Utøya.

- Det er noe helt annet enn det vi noen gang kan greie å trene på. Ansiktene på de overlevende som kom i land …, sukker Aune, tydelig preget.

En liten trøst kan de finne i at Robin Kåss mener de har all grunn til å være stolte av jobben de har gjort.

- Å løse oppdrag på en så god måte står det respekt av, sier han.

Artikkeltags