Vurderer rekonstruksjon på Utøya

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Politiet vurderer å gjennomføre en rekonstruksjon av de grusomme minuttene på Utøya fredag 22. juli.

DEL

– Vi tar den vurderingen fortløpende, sier politiadvokat Christian Hatlo til Adresseavisen.

Del på Facebook

Det er svært vanlig at politiet gjennomfører rekonstruksjoner i store kriminalsaker. Både i Baneheia-saken i 2000 og på Orderud gård etter drapene der i 1999 ble slike rekonstruksjoner foretatt.

Det er også vanlig at siktede og hans forsvarer deltar i en slik rekonstruksjon, men Christian Hatlo mener det ikke er sikkert at Anders Behring Breivik noen gang skal være med tilbake til Utøya for å gjennomføre en eventuell rekonstruksjon der.

– Det er mange hensyn å ta. Bevissituasjonen i denne saken er ganske god, om jeg kan si det sånn, men saken er veldig spesiell. Men det er andre hensyn som taler for at vi kanskje ikke skal la ham være med på noe slikt. Man kan gjennomføre en rekonstruksjon med vitner, så det er jo fullt mulig, sier Hatlo.

LES OGSÅ: Hørte skudd etter pågripelsen

Da Anders Behring Breivik rygget bilen han hadde leid inn på plassen ved regjeringsbygget 22. juli, skal vaktmannskapene ha satt i gang arbeidet med å undersøke bilens opphav og ærend, sier en kilde i regjeringsapparatet til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Terrorofrene begraves denne og neste uke

Breivik forlot bilen ikledd sin falske politiuniform, og dette skal ha skapt en viss forvirring blant vaktene. Kort tid etter at han forlot bilen, eksploderte bomben. Politiet vil ikke kommentere disse opplysningene.

Les alt om terrortragedien

Artikkeltags