Gå til sidens hovedinnhold

Utpekes som leder

Artikkelen er over 15 år gammel

Yousuf Gilani benekter at han er toppkandidat for Unionspartiet. Men Drammens Tidendes kilder hevder noe annet.

Etter det Drammens Tidende erfarer står Ap-politikeren Yousuf Gilani og hans kamerat Nasir Gondal i spissen for Unionspartiet som er i ferd med å bli stiftet.
Personer som skal ha sett listen med navn på folk som skal være med på parti-planene, sier at Gilani og Gondal er toppkandidatene.
På direkte spørsmål om Yousuf Gilani er en av dem som planlegger å starte opp Unionspartiet, svarer Gilani negativt.
-Nei, det stemmer overhodet ikke. Jeg står ikke på noen som helst måte i spissen for Unionspartiet, sier Gilani.

INTEGRERING. Gilani sier videre at han ikke vil kalle Unionspartiet for et innvandrerparti, da det er folk fra både minoritet- og majoritetsgrupper som er med.
-Det er en blanding av folk som står bak partiet, dette er dermed ikke et rent innvandrerparti. Arbeidet for integrering er deres fellesnevner, men ellers så har de ulik nasjonalitet og religion. En av dem som trolig blir toppkandidat er en etnisk nordmann, sier Gilani.

BLITT SPURT. SV-politikeren Sadi Emeci er en av dem som er blitt spurt om å stå på Unionspartiets liste.
-Ja, jeg ble spurt, men har selvfølgelig takket nei. Etter det jeg har skjønt er over 90 prosent av dem som er med i partiet etnisk norske, sier Emeci.

OMGANGSVENNER. Gilani bekrefter at det to ildsjelene som står bak partiet er omgangsvenner av han, og at han har hatt en åpen dialog med dem.
-Jeg vet at partiets arbeidsgruppe består av ni personer som alle jobber for integrering. Jeg kjenner ikke partiprogrammet deres, men vet at de kommer til å ha et sterkt fokus på integrering, eldreomsorg, bedre skole, jobber, språk og tilpasset opplæring, sier Gilani.
På spørsmål om hvorfor personene bak partiet ikke ønsker å stå fram, svarer Gilani at de ønsket å gå ut med dette på en pressekonferanse.
-De vil gjerne stå fram, men ikke ennå. Jeg tror det taktiske riktige nå er å roe ned situasjonen litt, for så å gå ut med partiprogrammet, sier Gilani.

TETT KOBLING. Til tross for at Gilani benekter enhver rolle med Unionspartiet, lover han at Drammens Tidende skal få møte styret i partiet. Det viser at Gilani har en tettere kobling til Unionspartiet enn det han vil innrømme.
Nasir Gondal benekter også at han kjenner til Unionspartiet.
-Jeg leste om dette partiet i avisen, og har ikke hørt om det før. Det er sikkert Gilani som står bak dette sammen med noen andre, sier Gondal.

Kommentarer til denne saken