Laila Gustavsen ute av Stortinget

Buskerud Aps Laila Gustavsen håpet i det lengste at hun fikk beholde plassen på Stortinget. Først da stemmene fra Kongsberg var talt opp, ville hun innrømme at plassen røk.

Buskerud Aps Laila Gustavsen håpet i det lengste at hun fikk beholde plassen på Stortinget. Først da stemmene fra Kongsberg var talt opp, ville hun innrømme at plassen røk. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Arbeiderpartiets fjerdekandidat Laila Gustavsen får ikke fornyet tillit på Stortinget.

DEL

DRAMMEN: Det er klart etter at 98 prosent av stemmmene er talt opp. Med en oppslutning på 31,9 prosent, blir Ap fylkets største parti, og får tre mandater på stortinget. De mister allikevel ett mandat til Høyre. Gustavsen må dermed gi fra seg plassen til Høyres Kristin Ørmen Johnsen.

Gustavsen var optimist til det siste, og ville vente til stemmene fra Drammen og Kongsberg før hun endelig ga fra seg plassen.

-Det gikk ikke denne gangen. Sånn er det å være stortingsrepresentant, og være på valg, sier hun. 

Gustavsen var ikke spesielt overrasket. Hun har ligget ute på meningsmålinger i to år.

- Det har vært fire fantastiske år som representant fra Buskerud. Det har jeg lært utrolig mye av, og det har vært en veldig fin tid, sier Gustavsen som nå blir Aps første vararepresentant på tinget.

Ferie

Gustavsen har konsentrert seg om valgkampen, og har ikke hatt en plan B for hva hun skal gjøre etter valget.

- Vel, nå må jeg skaffe en plan B, som blir plan A, men først skal jeg på ferie til Spania, sier hun.

- Nå er jeg litt utladet etter å ha jobbet så hardt og intenst for noe. Men livet består av hendelser, og dette er en av dem. Nå må jeg bruke litt tid på å finne ut av hva jeg vil, sier Kongsbergdamen.

Tross resultatet, nektet Gustavsen å deppe på Buskerud Aps valgvake på Union mandag kveld.

- Vi gjør et godt valg, og får takke alle dem som har stemt på oss. Vi er fylkets største parti, og størst i de fleste kommunene, sier hun.

- Trist

Lise Christoffersen var skuffet over at Gustavsen ikke får fornyet tillit.

- Det blir et tap for Kongsberg. Hun har hatt en sentral plass i utenriks- og forsvarskomiteen, og stått på som en løve. Kongsberg vil merke det, sier hun.

Martin Kolberg betegnet det som trist.

-  Det er trist og beklagelig. Laila er en strålende politiker, men jeg lover vi skal ta det igjen om fire år, sier han.
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken