MODUM: Til tross for enorm mobilisering etter terroren 22. juli, da hele Norges politiske miljø anført av statsministeren lovet mer demokrati, svarte flere velgerne enn ved forrige valg, blant annet Modum med å sitte hjemme på valgdagen. Av 10.000 stemmeberettige i Modum, gikk kun 5500 til valgurnene.

Del på Facebook

- Jeg har ikke noe god forklaring. Det kan ha en sammenheng med at vi har redusert antall stemmesteder, sier ordfører Terje Bråthen (Ap) til dt.no.

Den dårlige valgdeltakelsen slo ned som en bombe i rådhuset i Vikersund for kort tid siden, da samtlige stemmer var talt opp og svaret forelå.

- Dette er et stort demokratisk problem. Vi er nødt til å spørre moingene om hvorfor så mange lot være å stemme, mener Hilde Grønhovd.
Ungdomspolitikeren til Senterpartiet hadde i likhet med Jon Hovland (H) regnet med at deltakelsen ville kommet godt over 65 prosent.

SE BILDENE FRA VALGVAKENE HER.

Stille protest

Det kan være en stille protest mot at de borgerlige partiene ikke klarte å enes om en felles kandidat. Det ble fremhevet fra kilder i Modumpolitikken i kveld.

- Det tror jeg ikke. Hva det kommer av vet jeg ikke, men at det skal være en protest tror jeg ikke det er, sier Jon Hovland (H) til dt.no.

SE RESULTATENE FOR MODUM HER.