Drakk vin før «Morna Jens»

Partileder Siv Jensen holder tale på Fremskrittspartiet valgvake på Ballrom i Oslo.

Partileder Siv Jensen holder tale på Fremskrittspartiet valgvake på Ballrom i Oslo. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen innrømmer at hun drakk vin før morna-ropet.

DEL

OSLO: Fremskrittspartiets leder Siv Jensen innrømmer at hun drakk vin før hun ropte «morna Jens» på partiets valgvake mandag kveld.


– Jeg tror jeg tok en slurk med vin. Ellers drakk jeg vann. Jeg liker å være klar i hodet når jeg skal prestere noe. Men et par slurker vin, kanskje det var. Det var ikke så mye, sier hun til VG.

Har brukt 40 år

Talen hennes, der hun ropte «morna Jens», ble et av de store samtaleemnene etter valget. Noen unnet henne seierstalen. Andre mente hun undervurderte TV-mediets kraft. Selv står Jensen for det hun sa.

– Den kommentaren kan ikke være oppsiktsvekkende for noen. Vi har tidligere drevet en hel valgkamp på slagordet «morna Jens», sier Frps leder.

Ingen bør bli overrasket over at Frp gleder seg over et regjeringsskifte når Frp har brukt 40 år på å komme dit partiet er i dag, legger hun til.

Angrer manglende respekt

Jensen innser imidlertid at hun burde ha vist mer respekt overfor statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

– Jeg burde anerkjent Jens Stoltenberg som statsminister i åtte år. Det fortjener han. Jeg er rykende uenig med Stoltenberg, og jeg ville at han skal skiftes ut.

Likevel burde jeg hatt en liten setning om det, sier Jensen.

Liker kjolen godt

Hun har i ettertid ikke fått tid til å snakke med ham, men mener de to har et godt forhold og at de har stor respekt for hverandre.

Jensen kommenterer overfor VG også debatten rundt kjolen hun hadde på seg valgkvelden. Blant annet betegnet forfatter Erlend Loe kjolen som «en dildokjole».

Jensen sier hun liker kjolen godt. Hun mener samtidig norsk presse er utrolig sexistisk ved at et slikt tema får spalteplass.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken