Høyre er inne med tre fra Buskerud

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Både Kristin Ørmen Johnsen, Anders Werp og Trond Helleland kommer på Stortinget hvis valgdagsmålinger og prognoser slår til.

DEL

DRAMMEN: TV2s valgdagsmåling og NRKs prognose utløste jubel på Høyres valgvake i Drammens Teater. Partiet fikk 24 prosent oppslutning på valgdagsmålingen og 26 prosent på prognosen, som er basert på avgitte forhåndsstemmer.

Hvis valgresultatet stemmer overens med disse tallene, får Høyre inn tre mandater fra Buskerud. Det har aldri skjedd før. Mens Trond Helleland og Anders Werp sannsynligvis blir gjenvalgt, kan Kristin Ørmen Johnsen sette kursen mot Stortinget for første gang:

– Jeg håper jeg er inne, men her er det ingenting som er sikkert før siste stemme er talt, sier hun.

Tåler mye kjeft

Ørmen Johnsen synes det er morsomt hvis hun blir historisk og lover å jobbe hardt for Buskerud hvis Stortinget blir hennes arbeidsplass de fire neste årene:

– Jeg vil få Buskerud på kartet. Det er lettere hvis man har regjeringsmakt enn hvis man sitter i opposisjon, sier hun.

– Jeg er veldig tydelig – til noens forskrekkelse. Dessuten tåler jeg mye kjeft og gjennomfører det jeg bestemmer meg for.

SE VIDEO: Stemningen på valgvaken under Ernas tale

 

Mener gutta trenger en dame

At hun sannsynligvis blir en 60 år gammel debutant på Stortinget, har hun ikke tenkt så mye på.

– Nei, alder er jo bare et tall. Jeg har tenkt å jobbe i mange år ennå, lover Ørmen Johnsen.

– Dessuten tror jeg de to gutta trenger en dame. Jeg har et litt annet perspektiv enn dem, og jeg har vært i arbeidslivet lenge.

Kniver med Ap om å bli størst

Det beste valgresultat kom i 1985. Da fikk Høyre 32,7 prosent av stemmene i Buskerud. Partiet har tangert rekordresultatet på flere målinger den siste tiden.

I 1985 ble Buskerud Høyre belønnet med to mandater på Stortinget. Da hadde Buskerud bare sju mandater, mens fylket nå har ni. Høyres fjerdekandidat Christopher Wand konkurrerer med Frps Morten Wold og Aps Laila Gustavsen om det siste distriktsmandatet.

Høyre konkurrerer også med Ap om å bli det største partiet i fylket. De to har knivet om teten på målingene de siste månedene.

SE VIDEO: Stille før stormen på Høyres vake

 

Les mer om valget

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken