Høyre tar ett mandat fra Ap

Christoffer Wand, Trond Helleland  og Kristin Ørmen Johnsen var fornøyde på valgvaken.

Christoffer Wand, Trond Helleland og Kristin Ørmen Johnsen var fornøyde på valgvaken.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Kristin Ørmen Johnsen (H) er inne, og Laila Gustavsen (Ap) ute. Lundteigen sikret også plassen.

DEL

BUSKERUD: Ved halv to-tiden er 145 000 stemmer i Buskerud talt opp. Resultatene viser akkurat som landsresultatet at Ap og Frp går tilbake og Høyre fram i forhold til forrige Stortingsvalg.

I mandater betyr det at Ap mister sitt fjerde mandat, og Høyre går fra to til tre representanter. Det betyr at Laila Gustavsen (Ap) er ute og Kristin Ørmen Johnsen (H) inne. Ørmen Johnsen har vekslet på å være inne på utjevningsmandat og distriktsmandat, men så ved halv to-tiden ut til å ta distriktsmandatet.

- Jeg håper jeg er inne, men her er det ingenting som er sikkert før siste stemme er talt, sa Ørmen Johnsen fra Høyres valgvake i Drammen.

Per Olaf Lundteigen er også inne på utjevningsmandat da 98,4 prosent av stemmene var talt opp. Han har vekslet på å være på å være på utjevningsmandat og distriktsmandat.

Selv om Frp har gått tilbake i forhold til forrige Stortingsvalg, beholder de to representanter på tinget: Jørund Rytmann som allerede har sittet på Stortinget i flere perioder og Morten Wold som kommer inn som ny.

Stort håp i Sp-leiren

SE VIDEO: Fylkesleder i Senterpartiet, Kari Anne Sand, sin reaksjon etter valgdagsmålingen

 

Les flere valgsaker på dt.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken