BUSKERUD: Kinoene vil forsvinne. Mange vil tjene mindre, mens de rikeste vil bli rikere. Blir du alvorlig syk, vil du få dårligere legehjelp.Brunosten blir dyrere og man får bare kjøpt jordbær fra Belgia. Nesten alle aviser vil forsvinne. Ja, selv folk på Vestbredden og i Gaza vil få det verre dersom Høyre vinner valget i morgen.

Høyrelandet

Det mener i alle fall Arbeiderpartiets ungdomsparti AUF, som denne uken lanserte nettsiden Høyrelandet.no. Her har ungdomspartiet samlet ulike vedtak og uttalelser fra Høyre- og FrP-politikere de siste årene. Målet er å vise hvordan Norge vil bli dersom det blir regjeringsskifte i høst.

Formann i Buskerud Unge Høyre mener siden er et lavmål i valgkampen.

- Gjennom hele valgkampen har Arbeiderpartiet og AUF spredd usann informasjon om vår politikk. Men da har vi i alle fall kunnet tatt til motmæle. Men å bruke tid og ressurser på å systematisere usann informasjon, blir rett og slett useriøst, sier Bruflot.

Hun viser til at rødgrønne politikere det siste halve året har hatt utallige utspill om hvordan Norge vil bli dersom de rødgrønne taper valget.

- Å synliggjøre reelle forskjeller er helt ok. Det er når man viser til forskjeller som ikke finnes, det blir ille. Selv blant ungdomspolitikere må vi kunne forvente at man forholder seg til fakta. Også når man spisser utsagnet, sier Unge Høyre-formannen.

Arbeiderpartiet har tidligere blitt anklaget for å ville skremme velgerne fra de borgerlige til de rødgrønne. Bruflot tror velgerne kan bli skremt, men ikke til dagens regjeringspartier.

- Jeg frykter at en sånn type politisk debatt skremmer unge velgere fra å bruke stemmeretten, sier hun.

Avviser skremselspropaganda

Leder av Buskerud AUF, Håkon Knudsen, er ikke overraskende uenig.

- Jeg synes dette er merkelig av Unge Høyre. Hver gang vi peker på konsekvensene av politikken deres, så får vi høre at vi skremmer. Men vi viser bare hvordan politikken deres vil slå ut dersom den blir satt ut i livet, sier Knudsen.

Han viser til at alle eksemplene de bruker er hentet fra partiprogrammer, politiske vedtak, forslag på Stortinget og avisartikler. Dessuten har de funnet eksempler på hvordan Høyres politikk har fungert i andre land. Flere av eksemplene er hentet Sverige, blant annet hvordan privatskolene der har skapt et klasseskille blant elevene. AUF-lederen viser også til at borgerlig styrte Sverige har en ungdomsledighet på rundt 30 prosent.

- Nå tror ikke jeg at det første politikere i Høyre tenker på når de våkner er hvordan de kan bruke dagen til å gjøre Norge verre. Men de må tåle at vi forteller velgerne hvordan politikken vil påvirke folks hverdag, sier Knudsen.

Les flere valgsaker