OSLO: Fremskrittspartiet er kåret til landets beste parti for single personer av interesseorganisasjonen Singel Sammen. Det skjedde under Singelkonferansen 2013 på Oslo Kongressenter lørdag.

– Vi er godt fornøyd med at Fremskrittspartiet nå blir kåret til det beste partiet for single i Norge, sier Frps Jørund Henning Rytman.

LES MER: Det vanskelige valget

Seks grunner

Det er på bakgrunn av seks sentrale spørsmål om single, en gjennomgang av alle partienes programmer samt hva partiene har gjort de siste fire årene at Singel Sammen nå utroper FrP til Norges beste parti for single.

– Det er først og fremst Fps boligpolitikk og at de prioriterer boligbygging på en slik måte at boliger skal bli billigere som gjør at vi nå kårer partiet, sier Live Lepperød, daglig leder av Singel Sammen, til dt.no.

Den partipolitiske uavhengige interesseorganisasjon viser blant annet til Frps ønske om å omgjøre offentlige fastavgifter til mer singelvennlige avgifter basert på forbruk.

At partiet også vil avvikle NRK-lisensen og forandre skattesystemet for å redusere forskjellen mellom husholdningsgruppene var med på å avgjøre at organisasjonen ga partiet topp-plassen.

– Vi har lenge foreslått å fjerne dokumentavgiften og egenkapitalkravet ved boligkjøp. For single har dette stor betydning siden de må ta hele kostnaden alene, sier Rytman.

USIKKER PÅ HVA DU SKAL STEMME? PRØV VELGERHJELPEN HER

Slo Senterpartiet

Frp vil også reversere fordyrende byggetekniske krav og krav til universell utforming ved boligbygging.

– Dette er viktig for boligprisen som nå har gått over alle støvelskaft, sier Lepperød.

I 2009 var det Senterpartiet som ble kåret til årets singelparti blant annet fordi de foreslo skattefradrag for singel.

– Men det har de nok gått bort fra så det var på tide at vi fikk kåret en ny vinner, sier Singel Sammen-lederen.

Frp har også for første gang innlemmet single i sitt partiprogram med råd om hvordan singles levekår bedre kan ivaretas.

LES MER: Ap: – Fjerdemandatet innen rekkevidde

Propaganda

Jørund Henning Rytman tviler på at alle single vil stemme Frp selv om de nå seiler opp som det beste alternative for single.

– Det klarer vi nok ikke. Selv om man er singel har mange forskjellige politiske meninger. Jeg håper folk uansett stemmer etter sin egen overbevisning og ikke ut fra partienes propaganda, sier Rytman.

Ifølge Statistisk sentralbyrå er det nå over 45.000 personer som bor alene i Buskerud. Statistikken sier ingen ting om hvorvidt disse er i et forhold eller ikke, men det er naturlig å anta at en god andel av disse aleneboerne er single.

LES FLERE VALGSAKER PÅ DT.NO