ØVRE EIKER: De to ordførerkandidatene fra Ap og Høyre i Øvre Eiker er enige om mangt og mye.

Del på Facebook

Da Tor Kenneth Talmo (Ap) og nåværende ordfører Ann Sire Fjerdingstad (H) møttes til duell i Drammens Tidende i dag, kom de også raskt til enighet om hva som er et av de største stridstemaene.

- Det må være heldagsskole, mener Fjerdingstad.

Talmo nikker, og fyrer løs:

- Vi ønsker å sette i gang et prosjekt med heldagsskole hvis vi kommer i posisjon. Det skal inneholde skolefag, lekselesing og SFO. Mange vil innvende at skoledagen kan bli lang, men ungene er som regel på skolen så lenge uansett, sier Talmo.

Han påpeker at det ikke fins så mange konkrete eksempler på slike heldagsskoler, men at det skal være enkeltprosjekter man kan høste erfaringer fra.

Se valgduellen fra Nedre Eiker her.

 - Forsømt skolen

Fjerdingstad lurer imidlertid på hva denne heldagsskolen skal inneholde.

- Jeg vil ikke si at jeg ikke vil ha heldagsskole. Men hva mener de egentlig? Vi ønsker kunnskap i skolen, men hva skal Talmo fylle skolen med?

 Aps ordførerkandidat Talmo mener at heldagsskolen må satse tungt på bassisfagene matte, norsk og engelsk. Undersøkelser viser nemlig at Øvre Eiker skårer dårlig på skoleresultater.

I tillegg ønsker Ap at dagen brytes opp med et måltid mat samt fysisk aktivitet, profesjonell leksehjelp og integrert SFO.

 - Lokalpolitikerne i Øvre Eiker har forsømt skolen i mange år. Derfor trenger vi et løft, mener Talmo, og innrømmer at også Ap må ta på seg noe av skylden for det.

- Vi har også skjært ned på rammetimetallene og lærerne, sier han.

Se valgduellen fra Nedre Eiker her.

Utfordring å få tak i lærere

Høyre-ordfører Fjerdingstad syns det høres vel og bra ut at Ap ønsker å øke innsatsen i basisfagene, men utfordrer sin motstander på hvor de skal ta pengene fra og hvor de kvalifiserte lærerne skal komme fra.

- Høyre skal være med å øke timetallet, men hvis du ikke har kvalifiserte lærere, så blir det vanskelig, sier hun.

- Det blir nok lettere å finne inndekning enn lærere, innrømmer Talmo.

- Men vi tror at dette prosjektet blir så spennende at det vil tiltrekke seg lærere som man ikke får tak i per dags dato. Det ligger også muligheter å få andre yrkesgrupper inn i skolen som kan ta seg av kontorarbeidet og omsorgsarbeidet som i dag pålegges lærerne, mener han.

LES OGSÅ: Dette mener ungdommen