I kveld kan hun skrive historie

Rebekka Borsch på Buskerud Venstres valgvake.

Rebekka Borsch på Buskerud Venstres valgvake. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Venstres toppkandidat Rebekka Borsch kan i kveld bli den første politikeren Buskerud Venstre sender til Stortinget på nesten hundre år. Men kveldens første måling viser at hun ikke blir det.

DEL

DRAMMEN: Et trettitalls venstremedlemmer og sympatisører er i kveld samlet til valgvake på Bragernes. De mottok kveldens første valgprognose med avdempet optimisme.

- Jeg tror resulltatet vil endre seg utover kvelden og jeg tror det vil endre seg til ytteligere fremgang for venstre, sier nestleder i Buskerud Venstre Erik Hørluck Berg umiddelbart etter at landsprognosen ble presentert på NRK like over 21.00.

Han legger til at partiet ikke har gitt opp håpet om å kapre utjevningsmandatet, selv om prognosene nå viser at dette går til Senterpartiets Per Olaf Lundteigen.

Valgvaken til Venstre arrangeres i andre etasje på Jonas B som for anledningen er kledd med med grønne ballonger og bilder av kandidaten de håper skal skrive historie i kveld: Rebekka Borsch (36) fra Røyken.

For kaprer 36-åringen ett av de ni stortingsmandatene det kjempes om i fylket, vil det være første gang på nesten 100 år Buskerud Venstre sender en politiker til Stortinget.

– Spennende

Vi må nemlig helt tilbake til 1916 for å finne sist en Venstrepolitiker fra Buskerud ble valgt inn på Stortinget. Den gang var det Knut Knutsen Heje fra Flå som kapret et sete i nasjonalforsamlingen. Men allerede valget etter, i 1918, mistet Venstre mandatet sitt. Siden har de vært utenfor det gode selskap.

– Det er veldig spennende, men jeg kjenner jeg er veldig rolig, sier Borsch mens hun fester ballonger under taket.

LES OGSÅ: Nybakt nordmann vil styre landet

Roste innsatsen

Bare få minutter etter at valgvaken startet klokken 20.00 var det trangt om plassene. Og fram til valgresultatene og valgdagsmålingene begynner å tikke inn er det god stemning rundt bordene. For i Venstre er man fornøyd med hvordan årets valgkamp er gjennomført.

– Folk har virkelig stått på. Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra de andre partiene om at Venstre har vært veldig synlige i år, sier Borsch som sparket i gang valgvaken med å takke alle de fremmøtte med innsatsen.

– Vi kan virkelig være stolte av oss selv. Vi har fått Venstre til å bli et kult parti i Buskerud, sa Borsch

LES FLERE SAKER OM STORTINGSVALGET 2013 HER.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken