Aksjonstrioen og de andre som brenner som for driften av Lier Bygdetun, som også er kommunens tusenårssted, må likevel belage seg på at kommunen vil redusere støtten de kommende årene. Men nå kan ildsjelene tar juleferie i visshet om at Lier kommune også neste år vil bidra med 800000 kroner i driftsstøtte. Det sørget flertallet bestående av Høyre, KrF, Senterpartiet, Venstre og Frp for. Arbeiderpartiet og SV ville redusere støtten for 2006 med 200000 kroner. Men utsiktene fremover er ikke bare lyse for stedet. Også flertallskonstellasjonen vil på sikt redusere. Slik det er ut nå vil driftsstøtten bli redusert med 100000 kroner i 2007, og 200000 kroner i forhold til dagens tilskuddsnivå i 2008 og 2009.
-Alt i alt får vi si oss fornøyd med dette. Slik det så ut for noen dager siden kunne det gått mye verre, sier Andreas Hørthe til Drammens Tidende.

STORE BEHOV.-Politikk handler om å prioritere. Er det da riktig å opprettholde støtte til Lier Bygdetun, når vi ser i papirene at de innmeldte behovene innen helse fra driftsenhetene beløper seg til enorme 22,9 millioner kroner, spør Mathias Dannevig (Ap).
-Det er med bestyrtelse vi ser disse enorme behovene innen helse, sier Dannevig.
Politikerne i Lier føler til tross for at behovene er enorme og kommunekassen nokså skrapet, en befriende lettelse over at de for første gang på flere år slipper en omfattende sparedebatt. Hvor millionene som sparer politikerne for dette kommer fra, nemlig regjeringen, unnlot selvsagt ikke Arbeiderpartiet og SV å nevne - gang på gang.

DRAKAMP OM LOMMERUSK. Liers driftsbudsjett er på over 700 millioner kroner. Politikerne var mest opptatt av 2,7 millioner kroner av disse pengene. Det er midlene som på papiret er til overs. Det endte med at midlene skal avsettes i et lite "nødhjelpsfond" som kan komme godt med på økonomiske gråværsdager som sikkert vil komme. -Vi må venne oss til å sette av penger til fremtidige formål, ikke bare låne, formante Søren Falch Zapffe (H).
Ap og SV ville bruke mesteparten av disse pengene med en gang. De mener etterslepet og behovene er så store at de vil at liungene skal få glede av dem med allerede nå.