30 prosent mer nedbør i Drammen i juni: – Kan skjønne hvorfor drammenserne føler det ikke har vært så bra vær

PENVÆR I SIKTE: Det vil komme litt regn de neste dagene. Men helga ser fin ut.

PENVÆR I SIKTE: Det vil komme litt regn de neste dagene. Men helga ser fin ut. Foto:

Mens det så langt i juni har vært 30 prosent mer nedbør enn normalen, var det hele 50 prosent mer i mai. Helt normalt, sier meteorologen.

DEL

DRAMMEN: På lørdag og i dag har man i drammensdistriktet kunne kjenne på deilig sommervarme – som jo er fortjent når man tross alt er midt i juni.

Og så langt kan det se ut som denne uka ikke blir så aller verst.

– I dag ser det veldig fint ut, men utover dagen vil det nok bli litt mer skyer som vokser opp, men disse er godværsskyer. Temperaturen vil nok krype over 20 grader, det kommer litt an på skydekket og om sola får komme ordentlig fram, sier vakthavende meteorolog, Hanne Beate Skattør.

Fint i helga

I morgen vil det komme mer skyer, ifølge meteorologen. I tillegg vil det vest for Drammen ligge en del byger som kan føre til at det kommer litt nedbør i løpet av morgendagen.

– Så letter det fra onsdag der det ser ut som det blir en veldig fint dag. Det ser ut til å bli litt mer skyer enn i dag, men det blir oppholdsvær og litt sol innimellom, sier Skattør.

Det ser ut til å bli regn også på torsdag, før vi i helga får smake på godværet igjen.

Skattør forteller først at årets sommer har vært veldig normal, og at man ikke burde sammenligne sommeren i fjor med årets, da man vil få skjeve forventninger.

Mer nedbør enn normalt

Så sjekker hun nedbørstallene og ombestemmer seg.

– Jeg kan skjønne hvorfor drammenserne føler at det kanskje ikke har vært så bra vær, for det har kommet nesten dobbelt så mye nedbør som av gjennomsnittet, sier Skattør.

Samtidig har i det minste temperaturen vært forholdsvis normal.

I juni har det også vært mer nedbør enn normalt, men ikke like mye over gjennomsnittet som det var i mai, ifølge meteorologen.

– Så langt i juni har det kommet 66,2 millimeter nedbør. Det er 30 prosent over normalen, så det har vært litt våtere i år. Men personlig håper jeg ikke på en like tørr sommer som i fjor.

Artikkeltags