Skal du være i Drammen i påsken? Værmessig blir det nok ingen grunn til å deppe

PROGNOSENE ER GODE: I påska kan du nok sitte ute og nyte fridagene. For eksempel her på Skutebrygga.

PROGNOSENE ER GODE: I påska kan du nok sitte ute og nyte fridagene. For eksempel her på Skutebrygga. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skal du være i drammensdistriktet i påsken? Da kan du glede deg til knallvær.

DEL

DRAMMENSREGIONEN: Den siste tiden har det vært vårstemning i drammensdistriktet, med solskinn og varmere temperaturer.

Til helga begynner påskeferien for mange, og ifølge Meteorologisk institutt vil ikke godværet gi seg med det første.

– Det er kanskje litt tidlig å si enda, men det ser bra ut så langt, det gjør det. Det er et høytrykk fra Norskehavet som siger sakte sørover og vil slå seg til ro i sør, sier meteorologikonsulent Jan-Inge Hansen til Drammens Tidende.

Først noen kjøligere dager

Høytrykket som kommer nordfra har gitt pent vær i store deler av landet. Og det er altså lite som tyder på at det vil bli dårlig med det første.

– I påsken får vi absolutt en ganske bra temperatur. Vi får nok en temperatur på godt over ti grader på dagtid utover i påskeuka.

Men før godværet virkelig slår til i distriktet vil vi få et par småkalde dager denne uka. Ifølge Hansen blir det nå noen kjøligere dager fram til torsdag, før temperaturen gradvis begynner å stige.

– Det blir lite skyer og mye pent vær fram til midten av neste uke, så langt vi har prognoser, egentlig. Det er ingenting som tyder på at det skal bli spesielt dårligere utover heller. Lavtrykk og nedbør ser ut til å holde seg på god avstand, sier Hansen.

– Betyr det at vi kan vente oss en deilig bypåske?

– Ja, det blir det nok. Men vi får jo ikke fasiten før vi er ferdige med påsken. Men ingenting tyder på dårlig vær den første uka i hvert fall.

Skogbrannfare i distriktet

På grunn av lite nedbør har Meteorologisk institutt i disse dager gått ut med obs-varsel for skogbrannfare.

I går kveld startet en skogbrann i Kvinesdal i Vest-Agder. Brannmannskapene fra Kvinesdal måtte få assistanse fra mannskaper i Lyngdal og Mandal og rundt klokka 12.00 i dag var brannen under kontroll. Litt senere på kvelden ble den slokket.

Det er en av grunnene til at det nå varsles om skogbrannfare på hele Østlandet.

– Det er typisk at folk ikke tenker så mye på skogbrannfaren på denne tiden. Det som ligger igjen fra i fjor er tørt, og straks snøen er borte ligger det mer eller mindre klart for å ta fyr. Nå har vi hatt mye fint vær i det siste og med litt vind tørker det veldig fort ut.

I tillegg er luftfuktigheten lav i disse dager ifølge Hansen.

– Våren er ofte tørr med lite fuktighet i lufta. Spesielt utover dagen. Dette er fordi temperaturen er lav på morgenen og den stiger ganske mye utover dagen. Da tørker rett og slett lufta utover dagen.

LES OGSÅ: Slik vil de stoppe bompakka: – Ber samferdselsministeren utsette vedtaket

LES OGSÅ: Nærmere 250 tatt for råkjøring under UP-kontroller: – Dette forundrer meg

LES OGSÅ: Marielle og Madelen har åpnet «bærebibliotek»: – Før trodde jeg det bare var damer med hår under armene og rastafletter som brukte bæresjal, haha!

Artikkeltags